Kokoškov bi lahko krojil usodo Luke Dončića

Foto: Profimedia igor kokoškov
Srbski trener še vedno v "pole positionu".
Oglej si celoten članek

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je še vedno glavni kandidat za novega trenerja Phoenix Suns, trdi spletna stran Arizonasports.com.

Bomba iz ZDA Kokoškov na pragu sanjske službe, Dragić navdušen

Aktualnega pomočnika trenerja pri ekipi Utah Jazz, ki se za preboj v finale zahodne konference meri s Houston Rockets, so namreč povabili na drugi razgovor.

Prvi telefonski pogovor med srbskim strokovnjakom in vodstvom Phoenix Suns naj bi se zgodil med drugo in tretjo tekmo uvodnega kroga končnice lige NBA, v katerem so košarkarji Utaha s 4-2 v zmagah izločili Oklahomo City Thunder.

Foto: Saša Despot Igor Stefan Kokoškov

Kokoškov je stari znanec moštva iz Arizone, kjer je od 2008 do 2013 delal kot pomočnik trenerja. Z izbranimi besedami je za radijsko postajo Arizona’s Sports Station o njem spregovoril nekdanji trener Sonc Alvin Gentry (2008-2012).

"Igor ima ogromno mednarodnih trenerskih izkušenj. Po mojem mnenju je nedvomno pripravljen, da postane glavni trener. Razume igro in ima zelo dober odnos z igralci. Prav tako ima odličen temperament. Menim, da je on prava izbira," je Kokoškova pohvalil Gentry, ki od leta 2015 trenira New Orleans Pelicans.

Kokoškov je izredno priljubljen tudi med navijači, ki so mu v spletni anketi na temo najboljšega kandidata za novega trenerja namenili 51 odstotkov glasov.

Phoenix ima eno najmlajših ekip v ligi NBA in zato nujno potrebuje trenerja, ki zna razvijati igralce. Na letošnjem naboru bo izbiral med prvimi štirimi ekipami, ena od možnosti za okrepitev igralskega kadra pa je tudi mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Strokovnjaki Toliko naj bi Luka Dončić zaslužil v petih letih

Svetovni splet so po razkritju, da se Kokoškovu nasmiha nova služba, preplavila ugibanja, kako bi njegovo imenovanje vplivalo na prihodnost Luke Dončića, ki ga nekateri že vidijo v Arizoni.

Letošnji nabor, na katerega se je prijavil tudi mladi slovenski reprezentant, bo 21. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.