"Nekdo mi je to omenil, a sem slabo slišal"

Foto: Epa Roger Federer
Švicarski teniški as je prišel do novega mejnika v karieri.
Oglej si celoten članek

Roger Federer je potreboval za vrnitev na pozicijo ena svetovnega tenisa preboj v polfinale turnirja v Rotterdamu. To mu je tudi uspelo z zmago nad domačinom Robinom Haasejem. V ponedeljek bo tako postal najstarejši igralec s številko ena na ATP računalniški lestvici. To mu je uspelo pri 36 letih in 195 dneh starosti.

"Izgleda, da sem najstarejši igralec s številko 1. Morda mi je nekdo to že prej omenil, a sem imel težave s sluhom," se je o svoji starosti pošalil izjemni Švicar.

"Ko si starejši, moraš delati dvakrat več. Številka ena je največ v tenisu. To je bilo neverjetno potovanje zame. Na vrh sem se vrnil na turnirju na katerem sem dobil svoje prvo povabilo. To je bilo leta 1998," je po zmagi s 4:6, 6:1 in 6:1 sicer dejal Federer. Doslej je rekord džal Američan Andre Agassi, ki je bil na vrhu ATP lestvice s 33 leti.

Ob tem je Federer postavil še en rekordni dosežek. Minilo je največ časa od njegove prve uvrstitve na prestol in sedanjega uspeha - 14 let in dva tedna. Nazadnje je bil prvi leta 2012.

Švicar bo tudi popravil rekord, ki je sicer že v njegovih rokah. Na vrhu je preživel že 302 tedna, zdaj lahko to številko še popravi. V karieri je kot edini tenisač osvojil 20 naslovov na turnirjih za grand slam, v tridesetih je bil finalist, v Rotterdamu pa se bo poskušal še bolj približati novi magični številki. Doslej je osvojil 96 turnirjev, pot do stotice mu bo kot prvi poskušal preprečiti Italijan Andreas Seppi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.