Šport
187 ogledov

"Nekdo mi je to omenil, a sem slabo slišal"

Roger Federer Epa
Švicarski teniški as je prišel do novega mejnika v karieri.

Roger Federer je potreboval za vrnitev na pozicijo ena svetovnega tenisa preboj v polfinale turnirja v Rotterdamu. To mu je tudi uspelo z zmago nad domačinom Robinom Haasejem. V ponedeljek bo tako postal najstarejši igralec s številko ena na ATP računalniški lestvici. To mu je uspelo pri 36 letih in 195 dneh starosti.

"Izgleda, da sem najstarejši igralec s številko 1. Morda mi je nekdo to že prej omenil, a sem imel težave s sluhom," se je o svoji starosti pošalil izjemni Švicar.

"Ko si starejši, moraš delati dvakrat več. Številka ena je največ v tenisu. To je bilo neverjetno potovanje zame. Na vrh sem se vrnil na turnirju na katerem sem dobil svoje prvo povabilo. To je bilo leta 1998," je po zmagi s 4:6, 6:1 in 6:1 sicer dejal Federer. Doslej je rekord džal Američan Andre Agassi, ki je bil na vrhu ATP lestvice s 33 leti.

Ob tem je Federer postavil še en rekordni dosežek. Minilo je največ časa od njegove prve uvrstitve na prestol in sedanjega uspeha - 14 let in dva tedna. Nazadnje je bil prvi leta 2012.

Švicar bo tudi popravil rekord, ki je sicer že v njegovih rokah. Na vrhu je preživel že 302 tedna, zdaj lahko to številko še popravi. V karieri je kot edini tenisač osvojil 20 naslovov na turnirjih za grand slam, v tridesetih je bil finalist, v Rotterdamu pa se bo poskušal še bolj približati novi magični številki. Doslej je osvojil 96 turnirjev, pot do stotice mu bo kot prvi poskušal preprečiti Italijan Andreas Seppi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.