Šport
1778 ogledov

Nadalu so, kot kaže, šteti dnevi

roger federer Epa
Roger Federer na pragu zgodovinskega dosežka.

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer, zmagovalec letošnjega prvega turnirja za grand slam v Avstraliji, bi lahko prihodnji teden spet zasedel vrh lestvice ATP in s tem postal najstarejši igralec na prvem mestu v zgodovini tenisa. Federer se mora za to uvrstiti vsaj v polfinale turnirja v Rotterdamu.

Šestintridesetletnik je nekoliko presenetljivo sprejel povabilo organizatorja na turnir ATP v Rotterdamu. Drugi igralec sveta lahko z vrha lestvice ATP izrine Španca Rafaela Nadala, ki zaradi poškodbe ne bo igral vsaj do konca februarja. Vendar se mora za to Federer uvrstiti vsaj v polfinale turnirja na Nizozemskem.

Če mu bo to uspelo, bo prvi igralec sveta prvič po letu 2012, ob tem pa bo najstarejši igralec v zgodovini tenisa na prvem mestu lestvice ATP. Doslej ima ta rekord Američan Andre Agassi, ki je imel 33 let, ko je vodil leta 2003.

rafael nadal roger federer Tesno bo Šport Številka ena na dosegu roke

Federer je turnir v Rotterdamu osvojil v letih 2005 in 2012. "Turnir je zame poseben. Spomnim se, ko sem prvič na njem igral leta 1999. To je bila ena mojih prvih priložnosti za igranje tenisa na najvišji ravni. Lepo bo biti del proslave turnirja ob 45-letnici," je ob tem povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam Federer.

Poleg švicarskega veterana bodo v Rotterdamu igrali še njegov rojak Stan Wawrinka, Bolgar Grigor Dimitrov, Nemec Alexander Zverev in branilec naslova, Francoz Jo-Wilfried Tsonga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice