Nemci in Avstrijci želijo Ljubnemu speljati turnejo!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Želijo prevzeti projekt, ki so ga za svojega vzeli v našem skakalnem centru.
Oglej si celoten članek

Novoletna turneja za smučarke skakalke dobiva obliko s sodelovanjem Ljubnega ob Savinji z avstrijskim Beljakom. Vse bolj očitno pa je, da gre za donosen posel in Nemci in Avstrijci najavljajo svojo turnejo že za sezono 2023/24.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, sta nemška in avstrijska smučarska zveza že potrdili izvedbo turneje 2023/24. Nemci se bodo predstavili z istima skakalnicama kot v moški konkurenci, torej Oberstdorfom in Garmisch-Partenkirchnom. Le vrstni red nastopov je v primerjavi z moško serijo zamenjan.

V Avstriji prirediteljev še niso potrdili. Zapisali so, da se dogovarjajo z več partnerji. V avstrijski zvezi so "potrdili le, da si želijo dolgoročno visokokakovostno prireditev", ki bo primerljiva s tradicionalno moško turnejo. To v Avstriji gostita Innsbruck in Bischofshofen.

Šok Velik udarec za najboljšega skakalca na svetu

Med pobudniki novoletne turneje so bile v zadnjih letih prav skakalke same. V letošnji, pa tudi v prihodnji sezoni, se je porodila ideja o organizaciji tekmovanj v Ljubnem in v Beljaku, kot možen partner se je v nadaljevanju pri razvoju prireditve dolgo omenjal tudi italijanski Val di Fiemme.

Kakšen bo končni dogovor ostaja odprto. Možni so tudi premiki v organizaciji in iskanju terminov, saj so se predstavniki avstrijske in nemške zveze na pogovorih z Mednarodno smučarsko zvezo zavzeli za podporo še druge serije ženskih tekem v svetovnem pokalu, ki bo na sporedu v kasnejšem terminu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.