Šport > Zimski športi
44430 ogledov

Velik udarec za najboljšega skakalca na svetu

Ryoyu Kobayashi Epa
Dvakratni dobitnik velikega kristalnega globusa se bo v lov na tretjo lovoriko podal brez trenerja, s katerim je dosegel vse svoje največje uspehe.

Hideharu Miyahira, nekdaj uspešen smučarski skakalec, ki se je v zadnjih štirih letih proslavil v trenerski vlogi, se je po koncu olimpijske sezone poslovil z mesta glavnega trenerja japonske reprezentance.

Skakalna velesila iz dežele vzhajajočega sonca, od koder prihaja aktualni zmagovalec svetovnega pokala Ryoyu Kobayashi, se je s tem znašla v kočljivem položaju, saj bo moral naslednik Miyahire, ki je ogromno prispeval k preporodu japonskih smučarskih skokov, zapolniti zelo velike čevlje.

Dokler zveza ne bo našla trajnega naslednika, bo reprezentanco vodil še en skakalni velikan Masahiko Harada.

Hideharu Miyahira | Avtor: Epa Epa
Miyahira je vodenje prevzel leta 2018 in Kobayashija že v prvi sezoni popeljal na sam svetovni vrh. Najboljši smučarski skakalec na svetu je pod njegovim vodstvom osvojil dva velika kristalna globusa (2019, 2022) in dve novoletni turneji (2019, 2022) ter se na olimpijskih igrah v Pekingu okitil z dvema odličjema - zlatom na srednji in srebrom na veliki napravi. Petindvajsetldetni Kobayashi je v zgodovinski sezoni 2018/2019 slavil tudi v seštevku poletov in osvojil turneje Raw Air, Willingen Five in Planica 7. Leto kasneje je bil nepremagljiv v seštevku Titisee-Neustadt Five.

Kobayashi pa ni bil edini japonski skakalec, ki je žel uspehe pod vodstvom nekdanjega trenerja. Miyahira je v reprezentanco uspešno vpeljal tudi nekatere mlade upe, kot so Yukiya Sato, Keiishi Sato in Naoiki Nakamura. Yukiya Sato je sezono sklenil z drugim mestom na zadnji tekmi v Planici.

Japonci so se v pretekli sezoni dobro odrezali tudi na ekipnih tekmah, kar potrjujeta drugo mesto v Bischofshofnu oziroma tretje v Zakopanah. V pokalu narodov so osvojili peto mesto.

Ryoyu Kobayashi | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Norma_Ouellette 09:11 21.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice