Šport > Zimski športi
46257 ogledov

Osemnajstletna Slovenka v dnevu zaslužila več kot Lanišek in Zajc v sezoni

Anže Lanišek Epa
Zaslužki se od panoge do panoge zelo razlikujejo. Zanimiva je primerjava med slovenskimi športniki.

Po koncu tedna v Planici smo potegnili črto pod letošnjo sezono smučarskih skokov. Slovenci so bili zelo uspešni, vrh je krojila kopica "orlov" pod taktirko Roberta Hrgote.

Najboljši v seštevku svetovnega pokala je bil Japonec Ryoyu Kobayashi, posledično je pobral tudi največ nagrad, prejel je 306.400 švicarskih frankov (300.183 evrov). Za Kobayashija sta se zvrstila Nemec Karl Geiger in Avstrijec Stefan Kraft.

Največji zaslužkar med Slovenci je bil Anže Lanišek na šestem mestu s 125.600 franki (123.052 evri), tik za njim je Timi Zajc s 123.550 franki (121.043 evri). Prvi deseterico zaključuje Cene Prevc s 86.050 franki (84.304 evri).

Skakalci so se v letošnji sezoni merili še na olimpijskih igrah in na svetovnem prvenstvu v poletih, nagrade z omenjenih tekmovanj niso vštete v zgoraj navedene številke. Vseeno pa lahko ugotovimo, da smučarski skoki niso med najbolj donosnimi športi.

Na robu obupa Šport Norvežani v težavah: "Situacija lahko postane zelo resna"

Za takšno oceno zadostuje primerjava s Pio Babnik, mlado slovensko golfistko. Osemnajstletna Ljubljančanka je na prvem velikem turnirju sezone - Chevron Championshipu v Kaliforniji z nagradnim skladom pet milijonov dolarjev, zasedla tretje mesto. Za nagrado je prejela 334.972 dolarjev (303.100 evrov).

Osvojila je 40 točk za svetovno lestvico, kar jo bo popeljalo do okrog 40. mesta med najboljšimi golfistkami zemeljske oble. Pred turnirjem ni bila v prvi stoterici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pia Babnik (@piababnik)

Pia Babnik Zgodovinsko Šport Osemnajstletna Slovenka šokirala svet

Najbolje plačani slovenski športnik je Luka Dončić. Dallas Mavericks mu bodo za petletno sodelovanje izplačali več kot 200 milijonov dolarjev, torej več kot 40 milijonov na sezono (36 milijonov evrov).

Argentinec Lionel Messi v Paris SG zasluži dobrih 37 milijonov evrov na leto, le malenkost za njim zaostajata Brazilec Neymar Jr. in Portugalec Cristiano Ronaldo.

Veliko pove nedavna novica o prestopu slovenskega nogometnega reprezentanta Sandija Lovrića iz švicarskega Lugana v italijanski Udinese. Klub iz Vidma bo, brez bonusov, vezistu izplačal okrog 700.000 evrov letno, poročajo mediji na Apeninskem polotoku.

Komentarjev 5
  • igorgeus 21:55 08.april 2022.

    za sebe se raje brigajte, zakaj gledate drugim v denarnico?

  • Majazmaja 13:17 05.april 2022.

    Normalno, da je zaslužila več. Golf igrajo ali vsaj poznajo v večini držav, kar pomeni, da je konkurenca velika, sponzorjev prav tako, smučarski skoki so pa aktualni v koliko državah? Največ 20, 25? Pa še to se mi zdi pretirana številka.