Šport
117 ogledov

Leto dni po hudi nesreči veliko vznemirjenja okoli Woodsa

tiger woods Epa
Se obeta senzacionalna vrnitev?

Slovito golfsko igrišče v Augusti je močno zaznamoval ameriški zvezdnik Tiger Woods, saj je na tem prizorišču vedno lahko računal na zveste navijače. Zato ni naključje, da bi se 46-letni superzvezdnik, zmagovalec 15 majorjev, petih mastersov, lahko senzacionalno vrnil na igrišča že naslednji teden.

Woods, ki za mnoge velja za najboljšega golfista vseh časov, je februarja 2021 doživel hudo prometno nesrečo. V Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu je zaradi neprilagojene hitrosti - na območju z omejitvijo 70 km/h je vozil med 130 in 140 km/h - v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo.

tiger woods | Avtor: Epa Epa

V nesreči si je huje poškodoval desno nogo; z operacijami so mu v bolnišnici oskrbeli več odprtih zlomov, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki. Po nesreči je bil tri tedne v bolnišnici, nato pa še tri mesece v bolniški postelji. Woods se je v preteklosti že nekajkrat vrnil po resnih poškodbah.

Leta 2017 je imel operacijo hrbtenice, nato pa je po vrnitvi nazaj leta 2018 najprej osvojil svoj peti masters in skupno 15. major. Ko je lani doživel prometno nesrečo, je ravno okreval po še eni operaciji hrbta.

"Nikoli ne smeš obupati. To je dejstvo. Vedno se je treba boriti. Zame odnehati nikoli ne pride v poštev," je dejal Woods leta 2019, ko je osvojil zeleni suknjič.

tiger woods Strma pot Šport Woods ne okreva po načrtih: "Vsak dan je nov boj"

Zdaj je Woods na igrišču v Augusta National opravil trening na 18 luknjah, da je preveril fizično pripravljenost na tem "hribovitem" igrišču, s treningom pa je podžgal domišljijo svojih navijačev po vsem svetu.

Za zdaj namreč ni dal ocene, kdaj oziroma če sploh se bo vrnil na tekmovalno raven, večkrat je poudaril le, da je lahko srečen, da je nesrečo v Kaliforniji preživel.

V prvem intervjuju devet mesecev po hudi prometni nesreči je dejal, da ne verjame več v vrnitev za "polni delovni čas" na turnejo PGA. "Mislim, da je bolj realno, da bi spet zaigral na turneji, vendar ne s polnim delovnim časom, temveč bi izbiral turnirje," je dejal za ameriški Golf Digest.

Tiger Woods | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdaj pa je s treningom na igrišču Augusta National namignil, da če ne bi bil dovolj prepričan v svoje zdravstveno stanje, zagotovo ne bi treniral na prizorišču prvega mastersa sezone zgolj nekaj dni pred začetkom.

"Na svetu ni noben turnir tako poseben, kot je ta v Augusti. Da se lahko vrnem sem, kjer imam toliko lepih spominov in dogodkov v življenju, je vsakič znova nekaj posebnega," je dejal Woods o tem igrišču.

Masters v Augusti pomeni uvod v sezono velikih turnirjev v golfu, tako imenovanih majorjev. Lani je masters osvojil Japonec Hideki Matsuyama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.