Nemci pomagali Kanadčanom

Foto: Epa
Foto: Epa
Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju v Latviji so znani vsi četrtfinalisti.
Oglej si celoten članek

Kot zadnji so si nastop med osmerico najboljših priborili Nemci in Kanadčani. Slednji so morali na svojo uvrstitev počakati na razplet tekme Nemčija - Latvija (2:1).

Potem ko so v skupini A v ponedeljek brez četrtfinala ostali Švedi, je podobna usoda namreč grozila tudi Kanadi. Ta je na prvi današnji tekmi po kazenskih strelih izgubila s Finsko z 2:3. Na ta način je Kanada prišla do desete točke, toda ta ji še ni zagotavljala uvrstitve v četrtfinale. O njeni usodi sta tako na zadnji večerni tekmi odločali Nemčija in Latvija. Zanimivo je bilo, da bi neodločen izid po rednem delu v nadaljevanje SP odpeljal obe ekipi, v tem primeru bi izpadla Kanada.

Na koncu se je razpletlo brez nemškega taktiziranja, ob nemški zmagi pa so si oddahnili tudi Kanadčani. Nemčija je hitro povedla, zadela sta John-Jason Peterka (4.) in Marcel Noebels (7.), toda domači so se pred omejenim številom gledalcev (prvič so vstop dovolili 900 gledalcem) zaostanek znižali. A to ni bilo dovolj, zato so domači močno pritisnili, ob koncu dve minuti igrali brez vratarja in iskali izenačenje, toda ostalo je pri tesni zmagi Nemčije.

Američani so s 4:2 ugnali Italijane. V skupini je na prvem mestu končala ekipa ZDA, drugi so bili Finci, tretji Nemci, četrti pa Kanadčani, ki so imeli sicer enako število točk kot Kazahstan, toda dobili medsebojno tekmo.

V skupini A ni bilo tako dramatično, Čehi pa so s 7:3 dobili prestižni sosedski obračun s Slovaki. Češka je tako prehitela sosedo na lestvici in končala na tretjem mestu. Favorizirana Rusija je zvečer s 6:0, pet golov je dosegla že v prvi tretjini, odpravila Belorusijo, medtem ko so Švicarji s 6:3 premagali Britance.

Četrtfinalni pari v četrtek so tako Rusija - Kanada, Švica - Nemčija, ZDA - Slovaška in Finka - Češka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.