Šport
145 ogledov

Nemci pomagali Kanadčanom

Mathias Niederberger Epa
Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju v Latviji so znani vsi četrtfinalisti.

Kot zadnji so si nastop med osmerico najboljših priborili Nemci in Kanadčani. Slednji so morali na svojo uvrstitev počakati na razplet tekme Nemčija - Latvija (2:1).

Potem ko so v skupini A v ponedeljek brez četrtfinala ostali Švedi, je podobna usoda namreč grozila tudi Kanadi. Ta je na prvi današnji tekmi po kazenskih strelih izgubila s Finsko z 2:3. Na ta način je Kanada prišla do desete točke, toda ta ji še ni zagotavljala uvrstitve v četrtfinale. O njeni usodi sta tako na zadnji večerni tekmi odločali Nemčija in Latvija. Zanimivo je bilo, da bi neodločen izid po rednem delu v nadaljevanje SP odpeljal obe ekipi, v tem primeru bi izpadla Kanada.

Na koncu se je razpletlo brez nemškega taktiziranja, ob nemški zmagi pa so si oddahnili tudi Kanadčani. Nemčija je hitro povedla, zadela sta John-Jason Peterka (4.) in Marcel Noebels (7.), toda domači so se pred omejenim številom gledalcev (prvič so vstop dovolili 900 gledalcem) zaostanek znižali. A to ni bilo dovolj, zato so domači močno pritisnili, ob koncu dve minuti igrali brez vratarja in iskali izenačenje, toda ostalo je pri tesni zmagi Nemčije.

Američani so s 4:2 ugnali Italijane. V skupini je na prvem mestu končala ekipa ZDA, drugi so bili Finci, tretji Nemci, četrti pa Kanadčani, ki so imeli sicer enako število točk kot Kazahstan, toda dobili medsebojno tekmo.

V skupini A ni bilo tako dramatično, Čehi pa so s 7:3 dobili prestižni sosedski obračun s Slovaki. Češka je tako prehitela sosedo na lestvici in končala na tretjem mestu. Favorizirana Rusija je zvečer s 6:0, pet golov je dosegla že v prvi tretjini, odpravila Belorusijo, medtem ko so Švicarji s 6:3 premagali Britance.

Četrtfinalni pari v četrtek so tako Rusija - Kanada, Švica - Nemčija, ZDA - Slovaška in Finka - Češka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.