Nemci povedli v Moskvi

Foto: Žurnal24 Philipp Kohlschreiber je priboril prvo zmago za Nemčijo.
Nemška teniška reprezentanca po drugem dnevu polfinalnega dvoboja za Davisov pokal proti Rusiji vodi z 2 : 1 v zmagah. Na Švedskem prav tako z 2 : 1 vodi reprezentanca ZDA.
Oglej si celoten članek

Najboljše štiri teniške ekipe so v petek začele s polfinalnima dvobojema. V Moskvi se merita branilka naslova iz Rusije in Nemčija, izid pa je pred nedeljskima zadnjima posamičnima tekmama presenetljiv, saj Nemci vodijo z 2 : 1 v zmagah. V sobotni igri dvojic sta drugo točko za Nemčijo priborila Philipp Petzschner in Alexander Waske, ki sta v Moskvi s 6 : 3, 3 : 6, 7 : 6 (4) in 7 : 6 (5) ugnala Dmitrija Tursunova in Mihaila Južnija.

V prvem rusko-nemškem dvoboju je Igor Andrejev v petek brez težav s 3 : 0 v nizih premagal polfinalista zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku Tommyja Haasa, medtem ko je Nikolaj Davidenko po skoraj štirih urah in pol moral priznati premoč Philippu Kohlschreiberju. Sobotna junaka v nemškem taboru sta bila Petzschner in Waske, ki sta še enkrat potrdila rek, da v tekmovanju za Davisov pokal ni favoritov. V sicer izenačenem dvoboju sta na koncu slavila s 3 : 1 v nizih, zadnja dva pa sta proti Tursunovu in Južniju slavila po podaljšani igri. Nemci za napredovanje v finale tako potrebujejo le točko, v dvobojih z Rusi pa niso bili uspešni že vse od leta 1993, ko so tudi zadnjič zmagali v tem tekmovanju.


Bob in Mike Bryan sta brez težav zmagala. © AFP

 
Tudi v drugem polfinalu med Švedsko in ZDA, ki se igra v Göteborgu, si je z zmago v igri dvojic vodstvo z 2 : 1 prav tako priigrala gostujoča reprezentanca, vendar pa je prednost Američanov pričakovana. Drugo točko sta za ZDA priigrala brata Bob in Mike Bryan . Domača dvojica Simon Aspelin in Jonas Bjorkman se jima je resneje upirala le v prvem nizu, ki sta ga Američana dobila s 13 : 11 v podaljšani igri. Na koncu sta Američana zmagala s 6 : 7 (11), 2: 6, 3 : 6. Švedskima tekmecema sta prepustila vsega pet iger.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.