Šport
12 ogledov

Nemci povedli v Moskvi

Philipp Kohlschreiber je priboril prvo zmago za Nemčijo. Žurnal24 main
Nemška teniška reprezentanca po drugem dnevu polfinalnega dvoboja za Davisov pokal proti Rusiji vodi z 2 : 1 v zmagah. Na Švedskem prav tako z 2 : 1 vodi reprezentanca ZDA.

Najboljše štiri teniške ekipe so v petek začele s polfinalnima dvobojema. V Moskvi se merita branilka naslova iz Rusije in Nemčija, izid pa je pred nedeljskima zadnjima posamičnima tekmama presenetljiv, saj Nemci vodijo z 2 : 1 v zmagah. V sobotni igri dvojic sta drugo točko za Nemčijo priborila Philipp Petzschner in Alexander Waske, ki sta v Moskvi s 6 : 3, 3 : 6, 7 : 6 (4) in 7 : 6 (5) ugnala Dmitrija Tursunova in Mihaila Južnija.

V prvem rusko-nemškem dvoboju je Igor Andrejev v petek brez težav s 3 : 0 v nizih premagal polfinalista zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku Tommyja Haasa, medtem ko je Nikolaj Davidenko po skoraj štirih urah in pol moral priznati premoč Philippu Kohlschreiberju. Sobotna junaka v nemškem taboru sta bila Petzschner in Waske, ki sta še enkrat potrdila rek, da v tekmovanju za Davisov pokal ni favoritov. V sicer izenačenem dvoboju sta na koncu slavila s 3 : 1 v nizih, zadnja dva pa sta proti Tursunovu in Južniju slavila po podaljšani igri. Nemci za napredovanje v finale tako potrebujejo le točko, v dvobojih z Rusi pa niso bili uspešni že vse od leta 1993, ko so tudi zadnjič zmagali v tem tekmovanju.


Bob in Mike Bryan sta brez težav zmagala. © AFP

 
Tudi v drugem polfinalu med Švedsko in ZDA, ki se igra v Göteborgu, si je z zmago v igri dvojic vodstvo z 2 : 1 prav tako priigrala gostujoča reprezentanca, vendar pa je prednost Američanov pričakovana. Drugo točko sta za ZDA priigrala brata Bob in Mike Bryan . Domača dvojica Simon Aspelin in Jonas Bjorkman se jima je resneje upirala le v prvem nizu, ki sta ga Američana dobila s 13 : 11 v podaljšani igri. Na koncu sta Američana zmagala s 6 : 7 (11), 2: 6, 3 : 6. Švedskima tekmecema sta prepustila vsega pet iger.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.