Nemci ugnali Italijane, Francozi Turke

Foto: Žurnal24 Nowitzki je svojo reprezentanco vendarle popeljal med osem najboljših.
V četrtek bodo odigrane še zadnje tekme glavnega dela tekmovanja. V skupini F je Nemčija že premagala Italijo (67 : 58), Francija pa Turčijo (85 : 64). Sledi tekma med Litvo in Slovenijo.
Oglej si celoten članek
Nemška izbrana vrsta je vendarle pokazala svojo kakovost in se po visokem porazu proti Sloveniji (47 : 77) pobrala ter se uvrstila med osem najboljših reprezentanc stare celine. Gledalci niso videli vrhunske košarke. Končni izid je bil 67 : 58. Nemci se bodo v četrtfinalu pomerili z eno od glavnih favoritinj za naslov prvaka Španijo.

Parker daleč pod povprečjem
Tekmo med Francijo in Turčijo je po pričakovanjih dobila francoska izbrana vrsta. Odločilno prednost si je priigrala v drugi četrtini, ko je zaostanek dveh točk spremenila v vodstvo z osmimi točkami. Do konca tekme je igro le še stopnjevala in zmagala s 85 : 64. Prvi zvezdnik francoske reprezentance Tony Parker je na tekmi dosegel le šest točk, kar je daleč od njegovega povprečja (22,2). Z zmago so si Francozi priigrali tretje mesto v skupini F in naslednji obračun z Rusijo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.