Šport > Košarka
0 ogledov

Nemci ugnali Italijane, Francozi Turke

Nowitzki je svojo reprezentanco vendarle popeljal med osem najboljših. Žurnal24 main
V četrtek bodo odigrane še zadnje tekme glavnega dela tekmovanja. V skupini F je Nemčija že premagala Italijo (67 : 58), Francija pa Turčijo (85 : 64). Sledi tekma med Litvo in Slovenijo.
Nemška izbrana vrsta je vendarle pokazala svojo kakovost in se po visokem porazu proti Sloveniji (47 : 77) pobrala ter se uvrstila med osem najboljših reprezentanc stare celine. Gledalci niso videli vrhunske košarke. Končni izid je bil 67 : 58. Nemci se bodo v četrtfinalu pomerili z eno od glavnih favoritinj za naslov prvaka Španijo.

Parker daleč pod povprečjem
Tekmo med Francijo in Turčijo je po pričakovanjih dobila francoska izbrana vrsta. Odločilno prednost si je priigrala v drugi četrtini, ko je zaostanek dveh točk spremenila v vodstvo z osmimi točkami. Do konca tekme je igro le še stopnjevala in zmagala s 85 : 64. Prvi zvezdnik francoske reprezentance Tony Parker je na tekmi dosegel le šest točk, kar je daleč od njegovega povprečja (22,2). Z zmago so si Francozi priigrali tretje mesto v skupini F in naslednji obračun z Rusijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.