Nemci zanesljivo ugnali Hrvate

Foto: EPA
Foto: EPA
Na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji so v petem krogu skupine C Nemci v Rouenu brez težav premagali Hrvaško z 28:21 (13:9) in prvi del tekmovanja končali brez poraza.
Oglej si celoten članek

Nemški rokometaši so si pot do zmage proti Hrvatom tlakovali že v prvem polčasu, saj so si do 18. minute priigrali že pet golov prednosti (9:4). V drugem polčasu so se varovanci selektorja Željka Babića v 52. minuti Nemcem približali na dva gola zaostanka (20:22), vendar so nato do konca tekme dosegli le še gol, njihovi nasprotniki pa šest. S šestimi goli se je nemški reprezentanci izkazal Patrick Wiencek, enega manj je dosegel Kai Hafner, pri Hrvatih sta bila s petimi goli najbolj učinkovita Luka Stepančić in Manuel Štrlek.

Nemčija bo v osmini finala v nedeljo igrala proti Katarju. Danska si je v skupini D že zagotovila prvo mesto, Hrvati pa si bodo pot do četrtfinala skušali priigrati v dvoboju z Egiptom, ki je v odločilni tekmi za drugo mesto moral priznati premoč Švedom. V švedski izbrani vrsti je bil najbolj razpoložen Niclas Ekberg z osmimi goli, enega manj je za Egipt prispeval Eslam Eissa.

V prvi tekmi skupini C je Savdska Arabija z golom razlike, 26:25, premagala Čile in predtekmovanje v svoji skupini končala na petem mestu, v skupini D pa je do petega mesta prišla Argentina, ki je s 26:17 ugnala Bahrajn, ki je prvi del tekmovanja končal brez zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.