Nemški navijači spet divjali

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav so v razvitih evropskih državah nogometne tekme razmeroma varni dogodki, pa je sinoči v Nemčiji prišlo do velikega navijaškega izgreda na pokalni tekmi v Rostocku, po katerem so vrh nemške nogometne zveze pozvali k učinkovitejšemu nadzoru najbolj problematičnih huliganov.
Oglej si celoten članek

Za izgrede so poskrbeli navijači tretjeligaša Hanse iz Rostocka, ki so na pokalni tekmi z berlinsko Hertho (dobila jo je slednja z 0:2) poskrbeli za daljšo prekinitev zaradi pirotehničnih sredstev, ki so jih zmetali na igrišče in zažgali na tribuni. Sodnik je celo razmišljal, da bi v 76. minuti tekmo končal, a so jo vendarle izpeljali do konca. Zanimivo je, da je bil izid v trenutku, ko je del domačih navijačev podivjal, še 0:0, favorizirana Hertha si je zmago priigrala šele v zadnjih petih minutah.

"Naredili smo vse, kar je bilo mogoče. Na stadionu in v mestu je bilo 1700 policistov in 300 varnostnikov, dogajanje smo nadzirali s kamerami, pa ni bilo dovolj. Kot tretjeligaš smo naredili vse, kar je mogoče, ukrepati moramo s skupnimi močmi," je po tekmi dejal predsednik domačega kluba Robert Marien in namignil, da se bodo morali v Nemčiji resno lotiti težave z navijači nižjeligaških ekip, še posebej tistih iz vzhodnega dela države, ki že leta povzročajo težave.

Težave povzročil transparent

Neprijetna zgodba ima sicer še drugo plat, na katero je opozorila policija. Tamkajšnji policisti namreč preiskujejo možnosti, da so za to, da se pripravljajo izgredi, vedeli vsaj nekateri predstavniki domačega kluba. Skupina navijačev Hanse je namreč med drugim zažgala 30 metrov dolg transparent Herthe, ki so ga navijači iz Rostocka pred tremi leti ukradli Berlinčanom, sinoči pa skrili na stadionu in potem uničili.

Policija je bila sicer opozorjena, da je transparent na stadionu, a ga med iskalno akcijo pred tekmo niso našli. Z zažiganjem transparenta so domači navijači izzvali tudi goste iz Berlina, ki so nato še sami prispevali k pirotehnični prekinitvi.

Foto: EPA Hansa Rostock Hertha Berlin navijači

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.