Šport > Nogomet
175 ogledov

Nemški navijači spet divjali

Hansa Rostock Hertha Berlin navijači EPA
Čeprav so v razvitih evropskih državah nogometne tekme razmeroma varni dogodki, pa je sinoči v Nemčiji prišlo do velikega navijaškega izgreda na pokalni tekmi v Rostocku, po katerem so vrh nemške nogometne zveze pozvali k učinkovitejšemu nadzoru najbolj problematičnih huliganov.

Za izgrede so poskrbeli navijači tretjeligaša Hanse iz Rostocka, ki so na pokalni tekmi z berlinsko Hertho (dobila jo je slednja z 0:2) poskrbeli za daljšo prekinitev zaradi pirotehničnih sredstev, ki so jih zmetali na igrišče in zažgali na tribuni. Sodnik je celo razmišljal, da bi v 76. minuti tekmo končal, a so jo vendarle izpeljali do konca. Zanimivo je, da je bil izid v trenutku, ko je del domačih navijačev podivjal, še 0:0, favorizirana Hertha si je zmago priigrala šele v zadnjih petih minutah.

"Naredili smo vse, kar je bilo mogoče. Na stadionu in v mestu je bilo 1700 policistov in 300 varnostnikov, dogajanje smo nadzirali s kamerami, pa ni bilo dovolj. Kot tretjeligaš smo naredili vse, kar je mogoče, ukrepati moramo s skupnimi močmi," je po tekmi dejal predsednik domačega kluba Robert Marien in namignil, da se bodo morali v Nemčiji resno lotiti težave z navijači nižjeligaških ekip, še posebej tistih iz vzhodnega dela države, ki že leta povzročajo težave.

Težave povzročil transparent

Neprijetna zgodba ima sicer še drugo plat, na katero je opozorila policija. Tamkajšnji policisti namreč preiskujejo možnosti, da so za to, da se pripravljajo izgredi, vedeli vsaj nekateri predstavniki domačega kluba. Skupina navijačev Hanse je namreč med drugim zažgala 30 metrov dolg transparent Herthe, ki so ga navijači iz Rostocka pred tremi leti ukradli Berlinčanom, sinoči pa skrili na stadionu in potem uničili.

Policija je bila sicer opozorjena, da je transparent na stadionu, a ga med iskalno akcijo pred tekmo niso našli. Z zažiganjem transparenta so domači navijači izzvali tudi goste iz Berlina, ki so nato še sami prispevali k pirotehnični prekinitvi.

Hansa Rostock Hertha Berlin navijači | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.