Šport > Nogomet
7399 ogledov

Napadel zloglasnega sodnika, umrl zaboden v prsi

Ivan Mate Blažević Facebook
Splitska navijaška skupina Torcida se je družbenih omrežjih poslovila od svojega člana.

V noči na petek je bil v Stobreču v prsi zaboden 23-letni Ivan Mate Blažević, posledicam napada je podlegel nekaj ur kasneje v tamkajšnji bolnišnici, poročajo hrvaški mediji.

Blažević je bil nepravnomočno obsojen zaradi sodelovanja v fizičnem napadu na zloglasnega nogometnega sodnika Bruna Marića. Slednji je bil v preteklosti že večkrat tarča navijačev Hajduka, saj ga Dalmatinci dojemajo kot lakaja Zdravka Mamića oziroma zagrebškega Dinama.

Marića so lani prav v Stobreču napadli v restavraciji, v petek preminuli Blažević pa je takrat sodniku zadal resne poškodbe in nato tri mesece preživel v preiskovalnem zaporu.

Lokalni mediji poročajo, da je Blažević v Stobreču opravljal sezonsko delo za poplačilo že nastalih in bodočih sodnih stroškov v povezavi z omenjenim primerom.

Bruno Marić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ostajaš med nami"

Od Blaževića se je na družbenih omrežjih poslovila Torcida. "Biti velik pri 23 letih je nemogoče, ampak ti si bil eden od teh, največjih. Ti še naprej ostajaš med nami in nikoli nam ne boš obrnil hrbta," so zapisali splitski navijači.

Hajduk bo danes na Poljudu igral proti Slavenu, Torcida pa na srečanju v spomin na Blaževića ne bo navijala, po 23 minutah bodo člani skupine zapustili tribuno.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 20:35 11.avgust 2017.

    Vse zgoraj povedano!

  • Avatar križar
    križar 16:58 11.avgust 2017.

    Pa koga zanima fuzbal pri ustašotih,saj je vse eno samo neonacistično sranje in mafijske igre?