Šport > Nogomet
133689 ogledov

Most na Krk v ognjenem primežu

Krčki most most na Krk bakle Armada Rijeka
1/2
Facebook Krčki most odet v soj bakel.
Odsev plamenov je bil viden daleč naokrog, a na srečo ni šlo za požar.

V soboto zvečer je bil Krški most (hrvaško Krčki most, bivši Titov most), v primežu ognjenih zubljev. Spektakel so pripravili navijači Rijeke, točneje člani skupin Armada in Modro-beli otok.

Razporedili so se po Krškem mostu in prižgali 222 bakel. Eno za vsakega od hrvaških vojakov iz Primorsko-goranske županije, ki so izgubili življenje v vojni za samostojnost v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Hrvati v teh dneh slavijo 22. obletnico konca operacije Nevihta, v kateri so zadali odločilni udarec srbskim silam, dosegli svoje vojaške cilje in prevzeli nadzor nad prej okupiranim ozemljem. 5. avgust je pri naših južnih sosedih državni praznik Dan zmage in prav zato so se navijači Rijeke (med njimi je mnogo takih, ki so sodelovali v bojnih akcijah) ob tem datumu spomnili padlih.

Most je bil dobrih pet minut zaprt za promet.

Matjaž Kek Sporna odločitev Šport Keka rešila velika napaka, njegov kolega nad sodnike

Rijeka je v novo sezono pod vodstvom Matjaža Keka sicer krenila odlično. V domačem prvenstvu ima po treh kolih popoln izkupiček, dosegla pa je tudi že 4. predkrog Lige prvakov (njen tekmec bo pirejski Olympiacos) in si tako že zagotovila evropsko jesen.

Komentarjev 5
  • vladek 17:28 06.avgust 2017.

    Poglej malo v zgodovino.Leta 950 so že imeli kralja s imenom Tomislav.

  • MihaPu 17:20 06.avgust 2017.

    Poserjem se na vatikanoidno lobotomizirano tvorbo pokatoličenih Srbov. Fašisti in pa genocidaši, ki so imeli koncentracijska taborišča vsepovsod (remember Jasenovac) itd., dejansko sami ne bi imeli države, če ne bi bilo Srbov, ki so šli v bratskem upanju v nekakšno ...prikaži več unijo pod imenom "Yugoslavia". Hrvati kot sami nikoli niso imeli države in je tudi ne bi imeli, če se ne bi Vatikan-Nemčija-ZDA vmešali v vojno protiproti Rusom s svojo politiko "divide and conquer" (vnesi razdor in osvoji).