Nenavadna poteza Clevelanda

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Košarkarji Clevelanda so ostali brez trenerja. Kljub dobrim rezultatom so se v klubu razšli z Davidom Blattom.
Oglej si celoten članek

David Blatt je z ekipo, zbrano okrog zvezdnika LeBrona Jamesa, v sezoni dosegel 30 zmag in doživel 11 porazov, lani pa je ekipo popeljal v finale lige NBA, kjer so na koncu slavili Golden Stae Warriors.

Ne glede na vse uspehe je bil 56-letni ameriški trener z izraelskimi koreninami, Cleveland je bil prva ekipa v ligi NBA, ki jo je vodil, pogosto tarča ostrih kritik, češ da ne zna voditi ekipe na tej ravni. A Blatt se je na mednarodni ravni dokazal že pred tem, saj je, denimo, Rusijo na olimpijskih igrah v Londonu 2012 popeljal do bronastega odličja. Blatta bo zamenjal njegov pomočnik Tyronn Lue.

"Včasih zmaguješ na tekmah, a kljub temu postajaš slabši. Naredili smo kar nekaj korakov nazaj, manjka pa nam pravi ekipi duh in odnos do tekem, česar ne moremo sprejeti," je v zvezi z odhodom trenerja povedal manager kluba David Griffin in zagotovil, da igralci nimajo povezave z odločitvijo uprave kluba. Nekateri menijo drugače, saj James ni bil v najboljših odnosih z Blattom, precej bolje pa naj bi se razumel prav z Luejem.

"Hvaležen sem, da sem smel biti glavni trener Cleveland Cavaliers. Počaščen sem, da sem smel sodelovati s tako skupino izrednih igralcev. Ponosen sem na to, kar smo dosegli," pa je ob slovesu dejal Blatt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.