Šport > Košarka
55 ogledov

Nenavadna poteza Clevelanda

David Blatt Žurnal24 main
Košarkarji Clevelanda so ostali brez trenerja. Kljub dobrim rezultatom so se v klubu razšli z Davidom Blattom.

David Blatt je z ekipo, zbrano okrog zvezdnika LeBrona Jamesa, v sezoni dosegel 30 zmag in doživel 11 porazov, lani pa je ekipo popeljal v finale lige NBA, kjer so na koncu slavili Golden Stae Warriors.

Ne glede na vse uspehe je bil 56-letni ameriški trener z izraelskimi koreninami, Cleveland je bil prva ekipa v ligi NBA, ki jo je vodil, pogosto tarča ostrih kritik, češ da ne zna voditi ekipe na tej ravni. A Blatt se je na mednarodni ravni dokazal že pred tem, saj je, denimo, Rusijo na olimpijskih igrah v Londonu 2012 popeljal do bronastega odličja. Blatta bo zamenjal njegov pomočnik Tyronn Lue.

"Včasih zmaguješ na tekmah, a kljub temu postajaš slabši. Naredili smo kar nekaj korakov nazaj, manjka pa nam pravi ekipi duh in odnos do tekem, česar ne moremo sprejeti," je v zvezi z odhodom trenerja povedal manager kluba David Griffin in zagotovil, da igralci nimajo povezave z odločitvijo uprave kluba. Nekateri menijo drugače, saj James ni bil v najboljših odnosih z Blattom, precej bolje pa naj bi se razumel prav z Luejem.

"Hvaležen sem, da sem smel biti glavni trener Cleveland Cavaliers. Počaščen sem, da sem smel sodelovati s tako skupino izrednih igralcev. Ponosen sem na to, kar smo dosegli," pa je ob slovesu dejal Blatt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.