Šport > Košarka
27 ogledov

Bojevniki ponižali Cleveland, Vujačić do zmage

saša vujačić new york knicks nba Profimedias
V severnoameriški košarkarski ligi NBA je moštvo New York Knicks premagalo Philadelphia 76ers s 119:113. Saša Vujačić je prispeval dve točki in skok.

Slovenec Saša Vujačić je za New York v šestih minutah dosegel dve točki in ujel eno žogo. S 25 točkami je bil za New York najbolj učinkovit Arron Afflalo, pri Philadelphii je Jahlil Okafor dosegel 20 točk.

Carmelo Anthony se je po poškodbi vrnil na igrišče in v dresu New Yorka dosegel 19 točk. Čeprav bi mu najbrž ustrezalo, če bi lahko prej zapustil igrišče, pa je bilo veliko znova največ odvisno prav od njega. Dobre tri sekunde pred koncem rednega dela je s trojko izenačil tekmo, ki se je nato prevesila v podaljšek.

"Vedel sem, da bom moral zadeti. Nisem se oziral na to in tekmo smo podaljšali," je po tekmi dejal Anthony. Čeprav je iz polja metal zgolj 7-28, potem ko je moral dve tekmi izpustiti zaradi zvitega gležnja, je tokrat znal prevzeti odgovornost. New York je v tretji četrtini vodil za kar 18 točk, nato pa pustil pobudo gostom in tekmo rešil šele v podaljšku.

"Ekipa Philadelphie se definitivno izboljšuje. Veseli smo lahko, da smo izvlekli zmago," pa je po tekmi menil prvi strelec New Yorka Afflalo.

Golden State Warriors so v gosteh ponižali Cleveland Cavaliers in jim zadali enega najhujših porazov v zgodovini. Golden State je zmagal s 132:98, ob tem pa je Stephen Curry dosegel 35 točk. Pred zadnjo četrtino so konjeniki zaostajali že velikih 43 točk, na koncu je bila razlika še vedno velikih 34.

"Mislim, da je to najlepše sporočilo, ki smo si ga lahko dali, tega smo sposobni in to smo tudi pokazali. Imamo energijo, imamo ritem, naša naloga je najti koš in ga zadeti," je po tekmi dejal Curry.

Detroit Pistons so doma izgubili proti Chicago Bulls s 101:111, Pau Gasol je ob tem dosegel 31 točk in 12 ujetih žog, Derrick Rose je dodal 20, Jimmy Butler pa še 16 točk.

Charlotte Hornets so po dveh podaljških s 124:119 premagali Utah Jazz, Kemba Walker pa je dosegel rekord kariere v obliki 52 točk. S tem je postal prvi igralec ekipe Charlotte, ki je presegel mejo 50 točk na eni tekmi.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks : Philadelphia 76ers 119:113*
Saša Vujačić 6 minut, 2 točki, podaja za New York

Charlotte Hornets : Utah Jazz 124:119*
Washington Wizards : Portland Trail Blazers 98:108
Memphis Grizzlies : New Orleans Pelicans 101:99
Detroit Pistons : Chicago Bulls 101:111
Atlanta Hawks : Orlando Magic 98:81
Toronto Raptors : Brooklyn Nets 112:100
Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 98:132
Dallas Mavericks : Boston Celtics 118:113*
Los Angeles Clippers : Houston Rockets 140:132*

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.