Šport > Košarka
53 ogledov

Cleveland prebolel poraz, Bryantu veliko priznanje

lebron james EPA
Košarkarji Cleveland Cavaliers so očitno hitro pozabili na zgodovinski poraz, ki so ga doživeli na začetku tedna v ponovitvi lanskega finala proti Golden Statu.

Poraz s 34 točkami razlike so izbrisali iz spomina najprej z uspehom proti Brooklynu, zdaj pa še z zmago proti Los Angeles Clippers. Slednje so premagali s 115:102.

Podobno kot nekaj dni nazaj na tekmi med Houstonom in Detroitom je tudi Cleveland izkoristil 'luknjo v zakonu' oziroma nenatančnost enega od nasprotnih igralcev. Spravili so se na DeAndreja Jordana, ki je znan po slabem izvajanju prostih metov. Zato so prekrške namerno delali na njem, strategija pa se jim je izplačala, saj je Jordan zadel le tri od osmih prostih metov. "Za zmago bomo naredili vse, kar je dovoljeno," je po koncu tekme dejal LeBron James, ki je dosegel 22 točk.

V Phoenixu sta se srečala vroči San Antonio in hladni Suns. Slednji so doživeli 15. poraz na zadnjih 16 tekmah, Spurs pa dvanajsto zaporedno zmago. Odsotnost Tima Duncana in Tonyja Parkerja sta nadomestila Kawhi Leonard z 21 točkami in Boban Marjanović s 17 točkami in 13 skoki.

kobe bryant | Avtor: EPA EPA
Na ostalih treh prizoriščih so se zmag veselili: Memphis Grizzlies, ki so s točko razlike po zaslugi trojke Marca Gasola premagali premagali Denver Nuggets, New Orleans Pelicans, ki so suvereno ugnali Detroit Pistons, ter Sacramento Kings, ki je bil s trojnim dvojčkom Rajona Rondoja (11 točk, 11 podaj, 10 skokov) boljši od Atlante Hawks.

Največ glasov Bryantu

Kobe Bryant je dobil največ glasov za letošnjo tekmo zvezd. Bryant, ki ob koncu sezone končuje kariero, je dobil 1.891.614 glasov navijačev, na All-Stars pa bo igral 18., kar pomeni, da le dvakrat ni nastopil na spektaklu najboljših posameznikov lige NBA.

Bryant se je pridružil Michaelu Jordanu, Johnu Havliceku in Kareemu Abdul-Jabbarju, ki so bili stari 37 let ali več, a vseeno igrali na tekmi zvezd.

V glasovanju je bil drugi Stephen Curry, najkoristnejši igralec lanske sezone in član Golden State Warriors, ki je dobil 1.604.325 glasov.

Bryant bo v ekipi Zahoda igral z Oklahominim Kevin Durantom, Kawhijem Leonardom iz San Antonia, Russellom Westbrookom iz Oklahome ter Curryjem.

Na Vzhodu je največ glasov dobil LeBron James, zvezdnik Clevelanda je dobil 1.089.206 glasov in bo na All-Stars igral dvanajstič. Ob sebi bo imel v ekipi Paula Georga iz Indiane, Carmela Anthonyja iz New Yorka, Dwyana Wada iz Miamija in Kyla Lowryja iz Toronta.

Preostale udeležence tekme zvezd, ki bo 14. februarja v Torontu, bodo izbrali trenerji.

Liga NBA, izidi:

Sacramento Kings : Atlanta Hawks 91:88
Denver Nuggets : Memphis Grizzlies 101:102
Cleveland Cavaliers : Los Angeles Clippers 115:102
New Orleans Pelicans : Detroit Pistons 115:99
Phoenix Suns : San Antonio Spurs 89:117

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.