Neodločeno v Moskvi in Göteborgu

Foto: Žurnal24 Philipp Kohlschreiber
V svetovni skupini Davisovega pokala so štiri najbolje teniške ekipe začele polfinalna dvoboja. V Moskvi se merita branilka naslova iz Rusije in Nemčija, v drugem dvoboju v Göteborgu pa sta tekmeca Švedska in ZDA.
Oglej si celoten članek

V prvem rusko-nemškem dvoboju je Igor Andrejev premagal polfinalista zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku Tommyja Haasa s 6:2, 6:2, 6:2. V drugem dvoboju prvega dne sta Nikolaj Davidenko in Philipp Kohlschreiber uprizorila pravo srhljivko. Po štirih urah in 23 minutah je bil boljši Nemec, ki je slavil s 6:7 (5), 6:2, 6:2, 4:6 in 7:5. Rusija je lani dosegla svojo drugo skupno zmago v Davisovem pokalu, Nemci pa v dvobojih z Rusi niso bili uspešni že vse od leta 1993, ko so tudi zadnjič zmagali v tem tekmovanju.

Na Švedskem je uvodni dvoboj posameznikov dobil Andy Roddick, ki je Joachima Johanssona ugnal s 7:6 (4), 7:6 (3), 6:3 in povedel ZDA v vodstvo z 1:0. Rezultat je v drugem dvoboju dneva poravnal Thomas Johansson, ki je ugnal Jamesa Blakea s 6:4, 6:2, 3:6 in 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.