Šport
9 ogledov

Neodločeno v Moskvi in Göteborgu

Philipp Kohlschreiber Žurnal24 main
V svetovni skupini Davisovega pokala so štiri najbolje teniške ekipe začele polfinalna dvoboja. V Moskvi se merita branilka naslova iz Rusije in Nemčija, v drugem dvoboju v Göteborgu pa sta tekmeca Švedska in ZDA.

V prvem rusko-nemškem dvoboju je Igor Andrejev premagal polfinalista zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku Tommyja Haasa s 6:2, 6:2, 6:2. V drugem dvoboju prvega dne sta Nikolaj Davidenko in Philipp Kohlschreiber uprizorila pravo srhljivko. Po štirih urah in 23 minutah je bil boljši Nemec, ki je slavil s 6:7 (5), 6:2, 6:2, 4:6 in 7:5. Rusija je lani dosegla svojo drugo skupno zmago v Davisovem pokalu, Nemci pa v dvobojih z Rusi niso bili uspešni že vse od leta 1993, ko so tudi zadnjič zmagali v tem tekmovanju.

Na Švedskem je uvodni dvoboj posameznikov dobil Andy Roddick, ki je Joachima Johanssona ugnal s 7:6 (4), 7:6 (3), 6:3 in povedel ZDA v vodstvo z 1:0. Rezultat je v drugem dvoboju dneva poravnal Thomas Johansson, ki je ugnal Jamesa Blakea s 6:4, 6:2, 3:6 in 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.