Nepomnjaščij z edino zmago dneva prevzel vodstvo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z izjemo ene so so vse partije petega kroga končale z remijem.
Oglej si celoten članek

Rus Jan Nepomnjaščij je v 5. krogu šahovskega turnirja za izzivalca svetovnega prvaka, Norvežana Magnusa Carlsena, premagal Kitajca Hao Wanga. S tem je s 3,5 točke prevzel vodstvo na tekmovanju, ki poteka v Jekaterinburgu z nagradnim skladom 500.000 evrov.

Nepomnjaščij je vodil bele figure in imel v končnici prednost skakača. Čeprav je imel Wang več kmetov na šahovnici, pa to ni bilo dovolj in je moral po 43 potezi belega podpisati poraz.

Druge partije petega kroga so se končale z remiji.

Wang je bil pred tem krogom med trojico vodilnih z Nepomnjaščijjem in Francozom Maximejem Vachier-Lagravejem. Slednji je kot črni remiziral z Rusom Kirilom Aleksenkom in je s tremi točkami zdaj sam drugi.

Drugi šahist sveta Fabiano Caruana iz ZDA je točko razdelil z Anishom Girijem iz Nizozemske, ki je imel prednost začetne poteze, in ima v skupnem seštevku v skupni treh zasledovalcev točko manj od vodilnega Rusa.

Izidi, 5. krog:

Anish Giri (Niz) - Fabiano Caruana (ZDA) remi
Aleksander Griščuk (Rus) - Ding Liren (Kit) remi
Kiril Aleksenko (Rus) - Maxime Vachier-Lagrave (Fra) remi
Jan Nepomnjaščij (Rus) - Hao Wang (Kit) 1:0

 

VRSTNI RED: 
Nepomnjaščij 3,5
Vachier-Lagrave 3
Wang, Griščuk in Caruana po 2,5
Giri, Liren in Aleksenko po 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.