Šport
102 ogledov

Nepomnjaščij z edino zmago dneva prevzel vodstvo

Jan Nepomnjaščij Profimedia
Z izjemo ene so so vse partije petega kroga končale z remijem.

Rus Jan Nepomnjaščij je v 5. krogu šahovskega turnirja za izzivalca svetovnega prvaka, Norvežana Magnusa Carlsena, premagal Kitajca Hao Wanga. S tem je s 3,5 točke prevzel vodstvo na tekmovanju, ki poteka v Jekaterinburgu z nagradnim skladom 500.000 evrov.

Nepomnjaščij je vodil bele figure in imel v končnici prednost skakača. Čeprav je imel Wang več kmetov na šahovnici, pa to ni bilo dovolj in je moral po 43 potezi belega podpisati poraz.

Druge partije petega kroga so se končale z remiji.

Wang je bil pred tem krogom med trojico vodilnih z Nepomnjaščijjem in Francozom Maximejem Vachier-Lagravejem. Slednji je kot črni remiziral z Rusom Kirilom Aleksenkom in je s tremi točkami zdaj sam drugi.

Drugi šahist sveta Fabiano Caruana iz ZDA je točko razdelil z Anishom Girijem iz Nizozemske, ki je imel prednost začetne poteze, in ima v skupnem seštevku v skupni treh zasledovalcev točko manj od vodilnega Rusa.

Izidi, 5. krog:

Anish Giri (Niz) - Fabiano Caruana (ZDA) remi
Aleksander Griščuk (Rus) - Ding Liren (Kit) remi
Kiril Aleksenko (Rus) - Maxime Vachier-Lagrave (Fra) remi
Jan Nepomnjaščij (Rus) - Hao Wang (Kit) 1:0

 

VRSTNI RED: 
Nepomnjaščij 3,5
Vachier-Lagrave 3
Wang, Griščuk in Caruana po 2,5
Giri, Liren in Aleksenko po 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice