Neporaženi boksarski šampion napovedal upokojitev

Foto: Epa
Foto: Epa
Samooklicani "romski kralj" naj bi v soboto odboksal svoj zadnji dvoboj v profesionalni karieri.
Oglej si celoten članek

Kontroverzni britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury je oznanil, da bo po sobotnem obračunu z rojakom Dillianom Whytom na londonskem Wembleyju končal svojo športno pot, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Triintridesetletni Britanec se ni poslovil prvič, to je storil tudi oktobra leta 2016, a nato odločitev preklical.

Fury je v karieri še neporažen, ima 31 zmag, le en dvoboj pa se je končal z neodločenim izidom. Trenutno je lastnik pasa po verziji WBC. Tega je nazadnje uspešno branil proti Američanu Deontayju Wilderju.

Foto: Epa Tyson Fury V soboto ob 22. uri se bo pred predvidoma rekordnimi 96.000 gledalci na razprodanem Wembleyju pomeril še z leto dni starejšim rojakom Whytom. Slednji je v karieri dvakrat ring zapustil kot poraženec, ima pa 30 zmag.

Fury je v izjavah pred obračunom v svojem slogu napovedal konec kariere. "Na bančnem računu imam 150 milijonov dolarjev, sem mlad in zdrav. Kupil si bom velikansko jahto v tujini in užival v življenju," je komentiral svojo odločitev.

"Za Whyta sem treniral ravno tako trdo kot za Wilderja, Klička ali kogarkoli drugega, pripravljen sem," je še dodal Fury pred domnevno zadnjim dvobojem v karieri.

Če bo uresničil napovedi, se bo posledično odpovedal obračunu za združitev vseh pasov v supertežki kategoriji. Trenutno je lastnik pasov po verzijah WBA, IBF in WBO Ukrajinec Aleksander Usik. Slednjega predvidoma konec junija čaka povratni obračun s še enim Britancem Anthonyjem Joshuo. Lani septembra je Joshua proti Usiku izgubil vse tri pase, ko ga je ta ugnal po 12 rundah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.