Šport
579 ogledov

Neporaženi boksarski šampion napovedal upokojitev

Tyson Fury Epa
Samooklicani "romski kralj" naj bi v soboto odboksal svoj zadnji dvoboj v profesionalni karieri.

Kontroverzni britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury je oznanil, da bo po sobotnem obračunu z rojakom Dillianom Whytom na londonskem Wembleyju končal svojo športno pot, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Triintridesetletni Britanec se ni poslovil prvič, to je storil tudi oktobra leta 2016, a nato odločitev preklical.

Fury je v karieri še neporažen, ima 31 zmag, le en dvoboj pa se je končal z neodločenim izidom. Trenutno je lastnik pasa po verziji WBC. Tega je nazadnje uspešno branil proti Američanu Deontayju Wilderju.

Tyson Fury | Avtor: Epa Epa
V soboto ob 22. uri se bo pred predvidoma rekordnimi 96.000 gledalci na razprodanem Wembleyju pomeril še z leto dni starejšim rojakom Whytom. Slednji je v karieri dvakrat ring zapustil kot poraženec, ima pa 30 zmag.

Fury je v izjavah pred obračunom v svojem slogu napovedal konec kariere. "Na bančnem računu imam 150 milijonov dolarjev, sem mlad in zdrav. Kupil si bom velikansko jahto v tujini in užival v življenju," je komentiral svojo odločitev.

"Za Whyta sem treniral ravno tako trdo kot za Wilderja, Klička ali kogarkoli drugega, pripravljen sem," je še dodal Fury pred domnevno zadnjim dvobojem v karieri.

Če bo uresničil napovedi, se bo posledično odpovedal obračunu za združitev vseh pasov v supertežki kategoriji. Trenutno je lastnik pasov po verzijah WBA, IBF in WBO Ukrajinec Aleksander Usik. Slednjega predvidoma konec junija čaka povratni obračun s še enim Britancem Anthonyjem Joshuo. Lani septembra je Joshua proti Usiku izgubil vse tri pase, ko ga je ta ugnal po 12 rundah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.