Neprijetna vest za Rogliča

Foto: Epa Primož Roglič
Poškodba rame bo preprečila udeležbo lani tretjeuvrščenega kolesarja na Touru.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Steven Kruijswijk ne bo nastopil na letošnji kolesarski dirki po Franciji, ki se bo 29. avgusta začela v Nici.

Lani tretjeuvrščeni v skupnem seštevku si je nedavno na kriteriju Dauphine zlomil ramo, zato na dirki ne more nastopiti, so danes potrdili v njegovem moštvu Jumbo-Visma.

Foto: Profimedia Steven Kruijswijk "Posledice padca so hujše, kot smo sprva mislili. Ob odrgninah imam tudi zlom in najprej se moram pozdraviti," je dejal 33-letni Kruijswijk. S tem pa je slovenski as Primož Roglič, ki velja za enega od favoritov za končno zmago, ostal brez pomembnega pomočnika na francoski pentlji.

Od lani najboljših bo na letošnjem Touru tako nastopil le branilec Egan Bernal iz Kolumbije. Ob Bernalu in Kruijswijku je na koncu namreč na zmagovalnem odru na drugi stopnički stal še Geraint Thomas, ki se tako kot štirikratni zmagovalec Chris Froome ni uvrstil v ekipo Ineos-Grenadiers.

Vprašljiv je tudi nastop lani četrtega Nemca Emanuela Buchmanna (Bora), ki je prav tako padel na kriteriju Dauphine.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.