Neslaven konec sanjskega tedna

Foto: Profimedia tamara zidanšek
Tamara Zidanšek je obstala pred finalom moskovskega turnirja.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v polfinalu turnirja WTA v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 dolarjev. Potem ko je v odločilnem tretjem nizu proti domačinki Anastaziji Potapovi zaostajala z 2:5, je dvoboj zaradi bolezni predala.

Zidanškova je današnji dvoboj v ruski prestolnici začela odločno in proti Rusinji je povedla s 4:0, nato je Potapova zaostanek znižala na 4:3, a je dvajsetletna Konjičanka preobrata ni dopustila in niz dobila 6:3. Po koncu prvega niza je Zidanškova zahtevala zdravniški premor, v katerem so ji izmerili pritisk.

Slabo počutje Zidanškove je prišlo do izraza že v začetku drugega niza, v katerem je Rusinja Zidanškovi uvodoma odvzela servis. To je ponovila še dvakrat, kar se na koncu zadostovalo za dobljeni niz s 6:4.

Tudi v odločilnem tretjem nizu je Potapova takoj vzela servis Zidanškovi in povedla z 2:0. Zidanškova je zaostanek nato znižala, pri rezultatu 5:2 v korist Rusinje, pa je se slovenska teniška igralka dvoboj predala.

Sedemnajstletno Potapovo v finalu čaka zmagovalka polfinalnega obračuna med Srbkinjo Olga Danilović in Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič.

Zidanškova bo z uvrstitvijo v polfina pridobila 16 mest na lestvici WTA in bo v ponedeljek uvrščena na 74. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.