Šport
233 ogledov

Neslaven konec sanjskega tedna

tamara zidanšek
Tamara Zidanšek je obstala pred finalom moskovskega turnirja.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v polfinalu turnirja WTA v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 dolarjev. Potem ko je v odločilnem tretjem nizu proti domačinki Anastaziji Potapovi zaostajala z 2:5, je dvoboj zaradi bolezni predala.

Zidanškova je današnji dvoboj v ruski prestolnici začela odločno in proti Rusinji je povedla s 4:0, nato je Potapova zaostanek znižala na 4:3, a je dvajsetletna Konjičanka preobrata ni dopustila in niz dobila 6:3. Po koncu prvega niza je Zidanškova zahtevala zdravniški premor, v katerem so ji izmerili pritisk.

Slabo počutje Zidanškove je prišlo do izraza že v začetku drugega niza, v katerem je Rusinja Zidanškovi uvodoma odvzela servis. To je ponovila še dvakrat, kar se na koncu zadostovalo za dobljeni niz s 6:4.

Tudi v odločilnem tretjem nizu je Potapova takoj vzela servis Zidanškovi in povedla z 2:0. Zidanškova je zaostanek nato znižala, pri rezultatu 5:2 v korist Rusinje, pa je se slovenska teniška igralka dvoboj predala.

Sedemnajstletno Potapovo v finalu čaka zmagovalka polfinalnega obračuna med Srbkinjo Olga Danilović in Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič.

Zidanškova bo z uvrstitvijo v polfina pridobila 16 mest na lestvici WTA in bo v ponedeljek uvrščena na 74. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice