Šport
687 ogledov

Đokovićevo slavje v Wimbledonu

novak đoković EPA
Novak Đoković je zmagovalec turnirja v Wimbledonu.

V All England Clubu je Novak Đoković slavil še četrtič in bero grand slamov povečal na 13. Srb je za zmago v finalu s 6:2, 6:2 in 7:6 (3) nadigral Južnoafričana Kevina Andersona. "To je sveto mesto za tenis, zato je zmaga res zelo posebna," je po zmagi dejal Đoković.

Spomnil je, da je bil po operaciji iz teniške karavane odstoten šest mesecev, pri čemer je večkrat dvomil, da se bo lahko vrnil na takšno raven igranja. "Ni boljšega mesta za vrnitev," je dejal občinstvu in dodal, da ga je prvič s tribune v Wimbledonu spodbujal sin, kar vse skupaj naredi še slajše.

Anderson je po drugi strani izpostavil, da se je trudil po najboljših močeh, a je bil Đoković preprosto boljši. "Je pravi šampion našega športa, zato mu želim čestitati," je pohvalil nasprotnika.

Novak Đoković Izdajalec Šport Đoković navija za Hrvate, predsednik Srbije niti slučajno

Đoković je sicer danes odigral 22. finale turnirjev za grand slam, Anderson pa je v finalu turnirjev velike četverice igral drugič. Lani ga je v finalu US Opna prav tako s 3:0 v nizih premagal Španec Rafael Nadal.

Prvič v odprti dobi tenisa sta sicer finale turnirja v All England Clubu odigrala dva igralca, ki sta starejša od 30 let. Po 30. rojstnem dnevu so v wimbledonskem finalu v zadnjih 49 letih igrali še Rod Laver (1969), Ken Rosewall (1970, 1974), Arthur Ashe (1975), Jimmy Connors (1984) in Roger Federer (2012, 2014-15, 2017).

Đokovića in Andersona so s tribun med drugim spremljali nekdanji zmagovalci turnirja Bjorn Borg, Stefan Edberg in Rod Laver, kraljevo družino pa sta v kraljevi loži zastopala princ William in soproga Kate.

Novak Đoković Đoković Šport "Ta trenutek sploh ne želim govoriti o tenisu"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.