Šport > Nogomet
2750 ogledov

Đoković navija za Hrvate, predsednik Srbije niti slučajno

Novak Đoković Epa
Šport povezuje, politika ne. Srb Novak Đoković bo v polfinalu svetovnega prvenstva navijal za Hrvaško.

"Navijal bom za Hrvaško. Upam, da osvojijo naslov," je v Wimbledonu povedal srbski tenisač Novak Đoković. Na instagramu pa je pustil sporočilo Luki Modriću: "Bravo, mojster! Vsaka čast! Do konca!" Modrić je odgovoril z besedami: "Hvala, legenda."

stadion Istočasno kot SP Šport Ne v Wimbledonu ne v Stožicah ne bodo prestavili tekme

Medtem pa nad zmago Hrvaške v četrtfinalu nad Rusijo ni bil niti najmanj navdušen predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Med potekom sobotne tekme je navijal za Rusijo ter je stišal ton na televizorju, ker je bil nezadovoljen z navijanjem srbskih komentatorjev za hrvaško reprezentanco. Na hrvaških spletnih portalih so odgovorili z navijaško pesmijo, "naj trpi, tisti ki ga moti, Hrvaška je prvak sveta" ("Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta").

navijači Hrvaške Polfinale Šport Hrvati množično v Rusijo in to za celo premoženje

V Srbiji so danes Đokovića številni že oklicali za izdajalca. Sam pa je takole pojasnil, zakaj bo navijal za Hrvaško: "Šport govori univerzalni jezik, briše meje med ljudmi, presega rasne razlike, varske razlike. In to je tisto, kar ljudi privlači v športu. Zato ljudje vseh generacij, še posebej pa mladi, gledajo športnike kot idole." Dodaja, da je v športu zelo pomemben "fair play". "Spoštuj nasprotnika in daj svoj maksimum. Mi smo ambasadorji tolerance."

Gael Monfils Finale SP Šport Če bi igrala Francija, bi predal finale Wimbledona
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.