Šport > Nogomet
5339 ogledov

Hrvaški gasilci objavili resno opozorilo

Galešnjak v plamenih FB
Gasilci opozarjajo hrvaške navijače.

Hrvaška zveza gasilcev se je s prošnjo obrnila na navijače svoje nogometne reprezentance. Ta se je na svetovnem prvenstvu prebila v polfinale, kjer jo čaka dvoboj s Hrvaško. Doslej je zaradi uporabe pirotehničnih sredstev ob navijanju in proslavi uspehov prišlo do nekaj požarov.

"Po tekmi Hrvaške in Islandije je izstreljena signalna raketa povzročila požar v Podgori. Posredovati je moralo 105 gasilcev, uporabljenih je bilo 18 vozil," so prvega izmed incidentov opisali pri zvezi.

Vse skupaj ob uspehih hrvaške izbrane vrste postaja še težje. "Tudi ob proslavi zmage nad Rusijo ni šlo brez posredovanj. Gasilci iz Makarske so morali v intervencijo zaradi požarov na območju Osejava in Svetega Petra, ki so jih prav tako povzročile rakete. Glede na to, da so se požari začeli ob močni burji, je bilo na teren takoj poslano 5 vozil in 15 gasilcev, ki pa so hitro ustavili vse tri požare," so še omenili pri hrvaški gasilski zvezi. 

Požar je zajel tudi otok Galešnjaku, kjer je želelo fotografiranje za podporo 'Vatrenim' opraviti velika skupina navijačev. 

Galešnjak v plamenih Požar Šport Hrvaški navijači zažgali otok

"Gasilci svetujemo, da za našo reprezentanco navijate brez pirotehničnih pripomočkov. Požarna sezona je v razmahu, rakete in ostala sredstva pa lahko hitro vnamejo suho rastje," je še zapisano v obvestilu za javnost, v njem organizatorjem ogledov tekem tudi priporočajo, naj imajo pripravljene sredstva za gašenje. 

Po zakonu o zaščiti požarov kazen za povzročitev požara za fizične osebe znaša od 15 do 150 tisoč kun (od nekaj več kot 2000 do 20.000 evrov), ali pa 60 dni zapora. Nekdo, ki požar povzroči iz malomarnosti, mora plačati 2.000 do 15.000 kun.

"Srce je ognjeno, a navijajmo pametno (Srce je vatreno, ali navijajmo pametno!)," se konča obvestilo za javnost.

Pretep na tržnici Na Hrvaškem Šport Slovenec hudo pretepen, ker je motil ogled tekme
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice