Šport > Nogomet
11304 ogledov

Tako Angleži vidijo hrvaško reprezentanco

Angleški mediji
Angleški mediji so prepričani, da so že v finalu Svetovnega prvenstva in da se v polfinalu Hrvaške nimajo kaj bati.

Anglija si je v soboto popoldne z zmago nad Švedsko z 2:0 priborila polfinale Svetovnega prvenstva, kdo pa bo njen nasprotnik, pa je izvedela šele pozno zvečer, saj se je dramatičen dvoboj med Hrvaško in Rusijo končal z zmago Hrvaške šele po enajstmetrovkah.

Angleški mediji zmagi Hrvaške niso namenili dosti pozornosti, saj so bili po zmagi nad Švedsko osredotočeni predvsem na hvalospeve svojim novim narodnim herojem. Tisti mediji, ki pa so analizirali bodoče nasprotnike, so že prepričani, da bo Anglija z lahkoto preskočila Hrvaško.. 

Daily Mirror | Avtor: Profimedia Profimedia

Daily Mirror je za svojo bazo 1,5 milijona bralcev zapisal: "Igralci Garetha Southgatea se nimajo kaj bati Hrvaške, ki je že drugo tekmo zapored dobila šele po penalih in je bila ponovno neprepričljiva. Rusija je resda igrala dobro, toda reč je o ekipi omejenih sposobnosti, ki je že tako prilezla predaleč. Hrvaška se je od samega začetka mučila z iskanjem ritma igre, uspelo pa jim umiriti zgodnji pritisk Rusije. Toda ni jim uspelo ustvariti priložnosti, kakršne bi pričakovali od ekipe s takšnimi igralci. Napredovanje so si priborili s penali, tako da Anglija zagotovo lahko preskoči takšnega nasprotnika za svoje prvo finale SP-a po 52 letih."

Daily Mail | Avtor: Profimedia Profimedia

Daily Mail, katerega vsakodnevno prebira štiri milijone Angležev, na spletu pa ima več kot 100 milijonov obiskovalcev mesečno, poroča podobno: "Tekma z Rusijo je dokaz, da se Southgate in njegovi igralci nimajo česa bati v sredo proti Hrvaški. Modrić in kompanija bodo zagotovo največji test za Anglijo do sedaj na tem prvenstvu. Hrvaška bo poizkusila držati žogo v svoji posest ter Angliji vsiliti svoj način igre, kar do sedaj ni poizkušala še nobena reprezentanca."

"Toda Hrvaška bo utrujena po naporni in čustveni noči. Že dvakrat je igrala po 120 minut in to bi se lahko že čez tri dni zelo poznalo. V eliminacijskih bojih ni bila prepričljiva. Potem ko so v skupini ponižali Argentino, so izgledali kot da bodo ena najnevarnejših ekip tega SP-a. Toda to se ni zgodilo. Niso bili impresivni niti proti skromni Danski. Na tekmi proti Rusiji so imeli več od igre, ki pa se je razpadala, ko so prišli do nasprotnikovega kazenskega prostora."

Subašić | Avtor: Profimedia Profimedia

Mail tudi opozarja na zaskrbljujoče fizično pripravljenost Hrvatov: "Trend se je pričel, ko je minuto pred koncem rednega dela zaradi grčev obležal Subašić. Do konca tekme je nekaj Hrvatov še komaj stalo na nogah. Samo oni vejo, kako se jim je uspelo prebiti do penalov."

Za ključnega moža hrvaške reprezentance so pričakovani razglasili Luko Modrića: "Modrić je bil njihov daleč najnevarnejši igralec. Neutrudno je s svojo sposobnostjo in napornim delom za seboj vlekel celotno ekipo. Imel pa je srečo, da je zadel z bele točke, saj je bil ruski vratar na žogi. Toda Modrić si je nekoliko sreče vsekakor zaslužil s svojo predstavo."

Za preostale igralce Mail ni našel najlepših besed: "Hrvaška izgleda topo. Perišić, katerega si je želel United, je bil grozen, kot tudi Juventusov napadalec Mandžukić. Zapravil je priložnost na začetku tekme in ni več prišel k sebi. Edini, ki je še impresioniral, je bil Barcelonin vezist Ivan Rakitić."

Perišić | Avtor: Profimedia Profimedia

Mail je zaključil z besedami: "Anglija lahko mirno spi. Ne samo, da se je ognila politično občutljivemu polfinalu z Rusijo, pač pa igra z ekipo, katero je sicer potrebno imeti v mislih, toda ne skrbeti glede nje."

Večji del tega, kar so Angleži zapisali o Hrvaški in njeni igri v izločilnih bojih, vsekakor drži. Toda pri tem so kar nekako pozabili na igro svojih igralcev v eliminacijski fazi.

Pickford | Avtor: Profimedia Profimedia

Anglija je namreč v osmini finala proti Kolumbiji igrala zelo slabo ter je prav tako nadaljevala šele po enajstmetrovkah. V naslednjem krogu so sicer premagali Švede z na videz prepričljivih 2:0, toda glavni junak tekme je bil njihov golman Jordan Pickford s številnimi izjemnimi obrambami v ključnih trenutkih.

Komentarjev 3
  • bbojan 13:09 12.julij 2018.

    england go home go home go home😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😊😊😊😊😂😂😊😂😂😂😊😊😊🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😆😆😆😆😆😆😆😆😆😅😅😅😅😅😅😄😄😓😓😓😭😭😭😢😢😢😢😭😭😭😭😓😓😓😓😭😭😭😢😢😢😢😭😭😢😢😲😲😲😲😓😓😓😓

  • AnGus 11:26 09.julij 2018.

    Grči? Kaj so 'grči'...? Nekaj iz Grčije morda? :P Ali pa ste spet prepisovali 'od dole'?

Sorodne novice