Šport > Nogomet
19384 ogledov

To je ruskim nogometašem po tekmi povedal Putin

Čerčesov
Ruska nogometna reprezentanca je končala svojo pot v četrtfinalu Svetovnega prvenstva, ko jih je po enajstmetrovkah izločila Hrvaška. Po tekmi pa se je nogometašem oglasil predsednik Vladimir Putin.

Rusija je izpadla. Proti Hrvaški jim je uspelo izboriti enajstmetrovke, a tokrat jim ni pomagal niti sicer odlični vratar Igor Akinfeev, ki je bil junak že tekme proti Španiji. Vseeno pa so domačini že z uvrstitvijo v četrtfinale presegli vsa pričakovnja, tako da se njihovega selektorja Stanislava Čerčesova  slavi kot narodnega junaka.

"Dali smo vse od sebe, mogoče bi lahko celo napredovali, toda čestitam igralcem, bili so hrabri, toda nismo imeli sreče," je Čerčesov izjavil po izpadu.

Domagoj Vida Velika drama Šport Dvoboj med Hrvati in Rusi odločile enajstmetrovke

"Ne obstaja reprezentanca, ki bi imela popolno zaupanje svoje javnosti. Glavno je, da smo mi verjeli vase. Nato pa smo lahko zgolj z napornim delom pokazali svojo pravo vrednost. Cela Rusija se je sedaj zaljubila v nas, zdaj vedo, koliko veljamo. Menim, da smo precej spremenili javno mnenje. Ne bi imeli takšne podpore s tribun, če ne bi bili zadovoljni z našimi predstavami," je Čerčesov pokomentiral dejstvo, da pred začetkom prvenstva ruska reprezentanca ni imela podpore svoje javnosti.

"Medvedjev nam je prišel čestitat v slačilnico, medtem ko me je Putin poklical tako pred kot po tekmi. Vsem je čestital za izjemno tekmo, češ da je bilo to, kar smo prikazali, izjemno. Ko sem mu povedal, da smo razočarani, da smo izpadli, nam je povedal, da lahko hodimo z visoko vzdignjeno glavo, da je ponosen na nas," je mnenje svojega voditelja pojasnil Čerčesov.

Hrvaška Noro na Hrvaškem! Šport Putin besen, Medvedjeva pa je tolažila vsaj pevka

Zaključil je z besedami: "Pomembno je, na kakšen način zapustiš prvenstvo. Najlepše je, če ga zapustiš z občutkom ponosa, pa čeprav žalosten. Pokazali smo svetu, koliko smo vredni. Navdušen sem tudi nad samo organizacijo Svetovnega prvenstva. Smo sijajen gostitelj, kar se tiča nogometa in športa. Želim se zahvaliti vsem, ki so nas vzpodbujali. Moramo biti zadovoljni s tem, kar smo dosegli."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.