Šport > Nogomet
941 ogledov

Ko s pogumom prekosiš vse nogometaše na SP

Gareth Southgate Stuart Pearce EPA
Uvrstitev angleške reprezentance v polfinale je razlog tudi za navdih.

Angleška reprezentanca se je po 28 letih prebila v polfinale svetovnega prvenstva, kjer jo čaka dvoboj s Hrvaško. Številni Angleži so navdušeni nad predstavami svojih junakov, na Otoku je nogomet v teh dneh edina tema. Očitno tudi na porokah, a le redki so tako pogumni, da to tudi javno povedo.

"Zakaj smo se zbrali tukaj? Na ta dan pred štirimi leti ..." je svoj nagovor svatov začel pogumni mož, se nato ustavil ter vprašal soprogo, če so res minila štiri leta in ta je to nič hudega sluteč potrdila. 

"In kakšna štiri leta so to bila? Bilo je to neverjetno potovanje, bili so padci in vzponi, a prihajamo v čudovito obdobje, resnično se veselim skupne prihodnosti," je nadaljeval ženin in si prislužil nevestino odobravanje. Nato pa ...

Harry Maguire Tretji polfinalist Šport Sanje stare 52 let še živijo

"Rad bi vas prosil, da vstanete in nazdravite ... Res mislim, da je to začeteke nekaj fantastičnega, komaj čakam, da vidim, kaj bo sledilo. Na zdravje ... Garethu Southgatu in angleški reprezentanci za uvrstitev v polfinale svetovnega prvensta," je dejal heroj, ki je pokazal več drznosti in poguma tudi od svojih ljubljencev. Nevesta je vse skupaj dobro prenesla, odloženi kozarec pa daje slutiti, da morda vse ne bo minilo tako gladko.

Angleži se sicer potegujejo za svoj drugi naslov, prvega so osvojili leta 1966, ko so gostili mundial. Sedanji selektor Gareth Southgate, ki je leta 1996 kot član izbrane vrste zgrešil enajstmetrovko na evropskem prvenstvu in bil tako glavni krivec, da se Anglija ni prebila v finale, je pred dnevi sicer ob sedanjih junakih opozoril tudi na tiste, ki jih ni popeljal v Rusijo. Pri tem je izpostavil dvoboj s Slovenijo.

"Ne bi bili tukaj, če Joe Hart ne bi izvedel izjemne obrambe proti Sloveniji (žogo je po strelu Jamina Kurtića potisnil v prečko) in nas obdržal pri 0:0," je dejal Southgate in omenil še prispevka Adama Lallane in Alexa Oxlade-Chamberlaina.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice