Šport
124 ogledov

Dvajsetletna Slovenka že v polfinalu

Tamara Zidanšek Tamara Zidanšek.
Tamara Zidanšek slavila tudi v četrtfinalnem dvoboju.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je prebila v polfinale turnirja WTA v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 ameriških dolarjev, potem ko je v današnjem četrtfinalnem dvoboju premagala Nemko Lauro Siegemund s 6:3 in 6:4. V sobotnem polfinalu se bo pomerila z Rusinjo Anastazijo Potapovo.

Zidanškova v ruski prestolnici kaže najboljše predstave v svoji poklicni karieri. Dvajsetletna Konjičanka, trenutno 90. igralka na lestvici, se je prvič prebila v polfinale enega od turnirjev svetovne serije WTA, za današnjo zmago nad izkušeno 30-letno Nemko, sicer 217. igralko na svetu, pa je potrebovala uro in 46 minut.

Zidanškova je v prvem krogu moskovskega turnirja premagala Nemko Antonio Lottner, v osmini finala pa 13. igralko sveta Rusinjo Darjo Kasatkino. V polfinalu jo čaka Potapovo, ki je bila v četrtfinalu boljša od rojakinje Valentine Ivačenko z 1:6, 6:3 in 6:2.

V četrtfinalu je izpadla prva nosilka turnirja, od Nemke Julie Görges je bila boljša Srbkinja Olga Danilović, ki je slavila s 6:3 in 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.