Šport
67 ogledov

Ruski veteran napovedal konec kariere

mihail južni Epa
Šestintridesetletnik se bo poslovil pred koncem sezone.

Ruski teniški igralec Mihail Južni, ki je trenutno 105. na lestvici ATP, je napovedal konec kariere. Igralec, ki je bil nekoč že član elitne teniške deseterice, dobil pa je tudi deset turnirjev najvišje ravni, ima pri 36 letih dovolj profesionalnega tenisa.

Pri 36 letih je Južni ugotovil, da se bliža čas, ko bo lopar odložil v kot. "Prišel je čas za slovo. Bil sem precej nervozen, ker sem nenehno razmišljal o tem, da bom sprejel to odločitev. Nastopil bom še na US Opnu in doma v St. Peterburgu, potem pa konec," je na turnirju v Atlanti dejal 36-letni Južni in tako napovedal septembrski konec dolge kariere.

Južni je dobil deset turnirjev ATP, prvega leta 2002, zadnja dva pa 2013, nikoli pa ni bil uspešen na enem od štirih največjih teniških tekmovanj. Nastopil je tudi na treh olimpijskih igrah (2004, 2008 in 2012), na lestvici ATP pa je prišel najvišje do osmega mesta leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.