Neslaven rekord v bogati 129-letni zgodovini

Foto: Epa
Foto: Epa
V četrtek so bile odigrane tri tekme v elitni angleški nogometni ligi.
Oglej si celoten članek

Največ pozornosti je požel obračun na Anfieldu, kjer je Chelsea ugnal Liverpool (0:1) in aktualne državne prvake še dodatno oddaljil od pozicij, ki vodijo v Ligo prvakov. Na četrtem mestu so zdaj prav modri iz Londona.

Liverpool je doživel rekorden peti zaporedni prvenstveni poraz na domačem igrišču (prvič v zgodovini kluba), skupno v Premier Legue ni dobil zadnjih sedmih ligaških tekem na Anfieldu. Chelsea je pod vodstvom nemškega stratega Thomasa Tuchela še neporažen.

Edini zadetek je padel ob koncu prvega polčasa, ko je vratarja Alissona Beckerja z dobro odmerjenim strelom matiral Mason Mount. Srečanje sicer ni ponudilo večjega števila priložnosti.

Serie A Handanović voha naslov, Kurtić zre v brezno

V igri za Ligo prvakov pa vztraja še en liverpoolski klub - Everton. Slednji je tokrat z zadetkom Richarlisona slavil pri skoraj že odpisanem West Bromu (0:1).

Upe po preboju v prvo četverico goji tudi Tottenham, ta je v londonskem derbiju na zahodu mesta premagal Fulham (0:1) po avtogolu Tosina Adarabioya.

Premier League, vnaprej odigrane tekme:

Liverpool - Chelsea 0:1 (0:1)
West Bromwich Albion - Everton 0:1 (0:0)
Fulham - Tottenham Hotspur 0:1 (0:1)
Crystal Palace - Manchester United 0:0 (0:0)
Burnley - Leicester City 1:1 (1:1)
Sheffield United - Aston Villa 1:0 (1:0)
Manchester City - Wolverhampton Wanderers 4:1 (1:0)

LESTVICA:
1. Manchester City 65
2. Manchester United 51
3. Leicester City 50
4. Chelsea 47
5. Everton 46 (-1)
6. West Ham United 45 (-1)
7. Liverpool 43
...
17. Newcastle United 26 (-1)
18. Fulham 23
19. West Bromwich Albion
20. Sheffield United 14

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.