Nesrečni Švicar prvič iz postelje

Foto: Print Screen marc gisin
Švicarski alpski smučar zapustil intenzivni oddelek.
Oglej si celoten članek

Švicarski smučar Marc Gisin je šest dni po hudem padcu na smuku za svetovni pokal v Val Gardeni, ob katerem si je zlomil nekaj reber in poškodoval pljuča, zapustil oddelek intenzivne nege na kliniki v Luzernu. Kot je sporočila švicarska smučarska zveza, ga čaka daljše obdobje rehabilitacije.

"Gisin zdaj potrebuje veliko počitka, da bo povsem okreval po padcu," so zapisali Švicarji in dodali, da je 30-letni smukač danes prvič vstal s postelje.

Gisin je na kameljih grbinah proge Saslong pri hitrosti več kot sto kilometrov na uro prekrižal smučke, nato ga je vrglo v zrak, ob pristanku je padel na bok in z desno stranjo glave udaril v trdo snežno površino. Izgubil je zavest in skoraj dvajset minut negiben ležal na snegu. Še isti dan so ga pripeljali v Luzern, kjer je bil nazadnje operiran v sredo.

Gisin je imel že pred tem veliko težav s poškodbami. Leta 2015 je imel po padcu v Kitzbühlu poškodbe možganov, leta 2012 pa si je v Crans Montani strgal križne vezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:37 21. December 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.