Neuerja obmetavali z bananami

Borussia (D) je v sredo v bržkone odločilni tekmi premagala Bayern. Njeni navijači pa so poleg tega bavarskemu vratarju, bivšemu članu osovraženega Schalkeja, pripravili še rumeno "dobrodošlico" - točo banan!
Oglej si celoten članek

Toča banan na Signal Iduna Parku v Dortmundu ima dve razlagi. Po prvi naj bi na ta način navijači Borussie spomnili Manuela Neuerja na nekdanjega Bayernovega vratarja Oliverja Kahna, ki so ga pri črno-rumenih radi obmetavali z bananami. Kahnov vzdevek v teh koncih se je namreč glasil "opica".

Metanje banan v kazenski prostor Bayerna ima še eno razlago. Bundesligaški pokal se imenuje tudi "skleda", v nemščini pa je beseda za skledo zelo podobna besedi "banana", torej so navijači Dortmunda želeli Neuerju sporočiti, da se bo "skledi" oziroma naslovu prvaka lahko v letošnji sezoni približal le z dortmundskimi bananami. Dejstvo, da je Neuer nekdanji vratar in navijač Schalkeja 04, največjega rivala Dortmunda, mu verjetno tudi ni preveč pomagalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.