Šport > Nogomet
26 ogledov

Neuerja obmetavali z bananami

banane Youtube
Borussia (D) je v sredo v bržkone odločilni tekmi premagala Bayern. Njeni navijači pa so poleg tega bavarskemu vratarju, bivšemu članu osovraženega Schalkeja, pripravili še rumeno "dobrodošlico" - točo banan!

Toča banan na Signal Iduna Parku v Dortmundu ima dve razlagi. Po prvi naj bi na ta način navijači Borussie spomnili Manuela Neuerja na nekdanjega Bayernovega vratarja Oliverja Kahna, ki so ga pri črno-rumenih radi obmetavali z bananami. Kahnov vzdevek v teh koncih se je namreč glasil "opica".

Metanje banan v kazenski prostor Bayerna ima še eno razlago. Bundesligaški pokal se imenuje tudi "skleda", v nemščini pa je beseda za skledo zelo podobna besedi "banana", torej so navijači Dortmunda želeli Neuerju sporočiti, da se bo "skledi" oziroma naslovu prvaka lahko v letošnji sezoni približal le z dortmundskimi bananami. Dejstvo, da je Neuer nekdanji vratar in navijač Schalkeja 04, največjega rivala Dortmunda, mu verjetno tudi ni preveč pomagalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.