Šport > Nogomet
18 ogledov

Lewandowski že pokopal veliki Bayern?

Lewnadowski
1/3
EPA
Robert Lewandowski je v 77. minuti Borussii iz Dortmunda prinesel zelo pomembno zmago v velikem derbiju proti Bayernu. Borussia zdaj Bavarcem beži za šest točk. Köln proti Mainzu klonil z 0:4 in ostaja na grozečem predpredzadnjem mesto Bundeslige.

V Dortmundu po minimalni zmagi v velikem derbiju proti Bayernu v 30. kolu Bundeslige že hladijo šampanjec. Borussia ima štiri kola pred koncem pred Bavarci na vrhu lestvice velikih šest točk prednosti in je tik pred drugim zaporednim naslovom državnih prvakov.

Borussia je pred nabito polnim Westfalenstadionom že od prve minute narekovala ritem srečanja, a vsaj v prvem polčasu žog ni hotela v mrežo. Še najbližje zadetku je bil v 37. minuti Robert Lewnadowski, ko je z glavo stresel vratnico. Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 77. minuti, ko je po kotu in odbiti žogi do strela z roba kazenskega prostora prišel Grosskreutz, tike pred vratarjem Manuelom Neuerjem pa je peto spretno podstavil odlični poljski napadalec in zapečatil usodo gostov iz Münchna.

Robben zapravil dve "smrtni" priložnosti

Čeprav se je zdelo, da je Lewandowski pokopal Bayern, se Bavarci do konca niso predali. V 85. minuti je domači vratar Weidenfeller v kazenskem prostoru podrl Arjena Robbna in glavni sodnik je povsem upravičeno pokazal na belo točko. Odgovornost je na svoja pleča prevzel prav Nizozemec, toda Weidenfeller je bil ob njegovem slabem strelu v desno stran na pravem mestu. Nekaj minut kasneje je imel Robben še eno izjemno priložnost. Domači branilec Neven Subotić je ob predložku žogo z glavo izbil v prečko, Robben pa je z le nekaj metrov ustrelil visoko čez vrata. V samem zaključku bi Grosskreutz lahko še izdatno potrdil zmago Borussie, vendar je stresel zgolj prečko.

Kölnu poraz in dno, Poldiju kovanec v glavo

Brez iz moštva za tekme odstranjenega Milivoja Novakovića, ki se bo moral trenerju vnovič dokazati, in z Mišem Brečkom v prvi postavi je Köln krenil v tekmo na gostovanju proti Mainzu. Končal pa jo je zaprepadenih obrazov. Domači so slavili s 4:0, tričetrt golov pa dosegli že do polčasa. Za nameček jo je - na srečo ne huje - skupil še Lukas Podolski, ki je s tribune dobil kovanec v glavo, a vseeno odigral vso tekmo. V nedeljo kozličke čaka zahteven obračun s četrto Borussio (M). Čas za aktivacijo Miša?

Nemška liga, 30. kolo:

Hertha : Freiburg 1:2 (0:1)
Hubnik (81); Hubnik (7/a. g.), Freis (67)

Ausgburg : Stuttgart 1:3 (1:2)
Rafael (5/11-m); Tasci (24), Harnik (34), Ibišević (84)

Mainz : Köln 4:0 (3:0)
Polanski (19/11-m), Zidan (32), Müller (37), Szalai (55)
Mišo Brečko je odigral vso tekmo, Milivoje Novaković (oba
Köln) je bil na tribuni.

Werder : Borussia (M) 2:2 (1:0)
Rosenberg (18), Naldo (74); Hanke (52),
(66)
RK: Bönisch (27/Werder)

Borussia Dortmund : Bayern München 1:0 (0:0)
Lewandowski (77)
Arjen Robben (Bayern München) je v 85. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bayer Leverkusen : Kaiserslautern 3:1 (1:1)
Kiessling (1), Rolfes (57), Reinartz (69); Derstroff (42)

Hannover : Wolfsburg 2:0 (1:0)
Diouf (44), Konan (77)

Hoffenheim : Hamburger SV 4:0 (2:0)
Vestergaard (17), Salihović (25/11-m), Johnson (51), Schipplock (59)

Nürnberg : Schalke 4:1 (3:0)
Balitsch (25), Simons (37/11-m) Didavi (45, 87); Holtby (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.