Šport > Nogomet
14 ogledov

Bayern na -3, Köln v coni izpada

Robben Baltisch EPA
Borussia Dortmund je na domači tekmi proti Stuttgartu vodila z 2:0, nato pa dobila tri gole v osmih minutah, spet povedla, na koncu neverjetne tekme pa dobila še izenačujoči gol v sodnikovem podaljšku (4:4). Spodrsljaja vodilne ekipe je izkoristil Bayern in se približal na le tri točke. Köln po novem porazu v coni izpada.

Bayern München je gladki zmagi z 2:0 na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov dodal še uspeh v domačem prvenstvu. Bavarci so se po spodrsljaju vodilne Borussie (D) vrhu približali le na tri točke.

Münchenčani so tokrat gostovali pri sosedih v Nürnbergu in se dolgo mučili z odporom domačinov. Jupp Heynckes je ob polčasu v igro poslal tudi Bastiana Schweinsteigerja in Francka Riberyja, kar se mu je obrestovalo. Bayern je pritiskal vse siloviteje, obramba domačih je prvič popustila v 66. minuti, ko je stranski sodnik neupravičeno razveljavili zadetek Thomasu Müllerju.

Gostje se niso zmedli in še naprej z vseh strani napadali domača vrata. Pritisk je obrodil sadove v 69. minute, ko je Arjen Robben z levico v mrežo pospravil odbito žogo po močnem strelu Francka Riberyja. Tri minute pred koncem rednega dela je Mario Gomez z glavo stresel prečko, na drugi strani pa je Manuel Neuer z izjemno obrambo ob strelu Almoga Cohena Bayernu rešil krvavo potrebne tri točke.

Nova in Brečko v coni izpada

Köln nadaljuje s slabimi predstavami. Kozlički so po polomu proti aktualnim prvakom tokrat klonili še na gostovanju pri Augsburgu (1:2). Domači so povedli v 19. minuti, ko je zadel Ja-Cheol Koo, v 42. minuti je izid iz najstrožje kazni poravnal Lukas Podolski. Še pred zaključkom prvega polčasa pa je Nürnberg znova povedel. Izid se do konca ni več spremenil, kar pomeni, da je Köln padel na 16. mesto na lestvici, ki po koncu sezone ne zagotavlja obstanka v prvi nemški Bundesligi. Milivoje Novaković je že poražence odigral celotno srečanje, Mišo Brečko pa je v igro prišel na začetku drugega polčasa.

Tekma sezone: Dortmund 4, Stuttgart 4!

Bayern München se je aktualni prvakinji Borussii Dortmund na vrhu 1. Bundeslige čez vikend približal na tri točke zaostanka, potem ko so rumeno-črni na infarktni tekmi v Dortmundu zgolj remizirali s Stuttgartom. Varovanci Jürgena Kloppa so bili po golih Šindžija Kagave in Jakuba Blaszczykowskega že v zanesljivem vodstvu, a nato je sledilo norih osem minut, v katerih so gostje iz mesta Porscheja zadeli kar trikrat.

Po izvrstni kombinaciji je domačega vratarja najprej matiral bosanski reprezentant Vedad Ibišević, rezervist Julian Schieber je izenačil z odličnim solo zadetkom, Nemec pa je že v enem naslednjih napadov poskrbel za neverjetnih 3:2. Drame še ni bilo konec, saj je Mats Hummels slabih deset minut pred koncem ostal sam na robu kazenskega prostora in izenačil z natančnim strelom ob daljši vratnici, še en rezervist, Hrvat Ivan Perišić, pa je po podaji iz kota tri minute pred koncem tekme zabil zmagoviti gol. Ne?

Ne! V enem zadnjih napadov globoko v sodnikovem podaljšku je Christian Gentner izkoristil nesporazum po visoki podaji v osrčje kazenskega prostora Dortmunda, si spretno pripravil strel z levico in z natančnim strelom pod prečko zadel za končnih 4:4. Na tri točke večnim rivalom bi se lahko Bayern približal na sobotni tekmi z Nürnbergom.

Dedićev enajsti gol, Dynamov prvi po šestih urah

Dynamo Dresden je po 372 minutah igre v 2. Bundesligi končno zadel in na koncu prišel tudi do zmage, za katero je znova zadel slovenski reprezentančni napadalec Zlatko Dedić. Koprčan skladno s svojim moštvom ni zadel že vse od tekme proti nekdanjemu klubu Bochumu na začetku marca, mreže Dynamovih nasprotnikov pa so mirovale na naslednjih treh tekmah (Ingolstadt, Eintracht Frankfurt in 1860 München).

Dedić je za zmago zadel v 59. minuti, ko je iz neposredne bližine izkoristil podajo češkega nogometaša Filipa Trojana in žogo z glavo potisnil v mrežo Aachna. Devet minut pred koncem ga je trener zamenjal s Pavlom Fortom, njegovo moštvo pa je do konca zdržalo za težko pričakovano zmago, s katero se je Dynamo utrdil na devetem mestu lige.

Nemška liga, 28. kolo:

Borussia Dortmund : Stuttgart 4:4 (1:0)
Kagava (33), Blaszczykowski (49), Hummels (82), Perišić (87); Ibišević (71), Schieber (77, 79), Gentner (90)

Augsburg : 1. FC Köln 2:1 (2:1)
Koo (19), Rafael (45); Podolski (42/11-m)
Novaković je igral celo tekmo, Brečko (oba Köln) je igral od 47. minute in si prislužil rumeni karton.

Bayer Leverkusen : Freiburg 0:2 (0:1)
Schuster (8), Caligiuri (60)

Kaiserslautern : Hamburger SV 0:1 (0:1)
Jansen (29)

Nürnberg : Bayern München 0:1 (0:0)
Robben (69)

Werder Bremen : Mainz 0:3 (0:1)
Szalai (19), Choupo-Moting (49, 74)

Hertha BSC : Wolfsburg 1:4 (1:2)
Kobiašvili (13); Janker (29/ag), Helmes (34, 81), Mandžukić (77)

Hannover : Borussia Mönchengladbach 2:1
Ya (57), Diouf (77); Nordtveit (78)

Hoffenheim : Schalke 1:1 (1:0)
Salihović (31/11-m); Huntelaar (80/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.