Neuradno: Villa podpisal za Barço!

Foto: Žurnal24 Villa je dolgo sanjal o prestopu k Blaugrani, želja se mu bo uresničila. (Foto:
Po poročanju Radia Catalunye je napadalec Valencie David Villa v torek pozno zvečer postal nogometaš Barcelone. V katalonsko prestolnico se Asturijec seli v zameno za 50 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Zgodilo se je to, kar se je napovedovalo že lep čas − David Villa bo v zameno za 50 milijonov evrov v blagajni Valencie zamenjal Mestallo s Camp Nouom, podpisal pa bo štiriletno pogodbo. Tako je v noči s torka na sredo sporočil Catalunya Radio. Predsednik FC Barcelone Joan Laporta si v svojih zadnjih dneh kot šef modro-rdeče organizacije tako nadaljuje z grajenjem "spomenikov" − po drugem zaporednem naslovu prvaka je zdaj uspel premamiti enega najboljših napadalcev španske lige, naslednji na vrsti pa naj bi bil Francesc Fabregas.

Kaj bo z Ibrahimovićem?
Podpis pogodbe z Davidom Villo pod vprašaj postavlja nadaljnjo kariero Zlatana Ibrahimovića. Za "Ibro" je solidna prva sezona, v kateri pa si je nabral veliko kritik. Opcij je veliko − Arsenal, v katerega bi odšel v zameno za Francesca Fabregasa (+ denar), Manchester City, ki ga trenira njegov nekdanji trener Roberto Mancini ... Ali morda obstanek? Tudi Ronald Koeman je imel pri Barceloni izjemno slabo prvo sezono ...

Uradna predstavitev Ville v novem dresu bo naslednjo sredo zvečer, potem ko bo (po pričakovanjih) opravil z zdravniškim pregledom. Tako se letos ni ponovila "limonada" iz lanske sezone, v kateri je Barcelona več kot mesec dni dvorila Villi, ki pa je na koncu ostal na suhem in nadaljeval z igranjem v Valencii, namesto njega pa je iz Interja prišel Zlatan Ibrahimović.

Z igranjem v španski ligi je zdaj 29-letni Asturijec postal sinonim za gol. Prvo pravo priložnost je dobil v Sportingu Gijonu leta 2001, kjer je ostal dve sezoni in v drugi ligi zabil 38 golov na 78 tekmah ter privabil interes mnogih prvoligašev. Tveganje je prevzela Zaragoza, kjer se je s podobno kakovostnimi predstavami prebil tudi do reprezentance. Leta 2005 je sledila nova selitev, tokrat v Valencio, kjer je Villa postal napadalec svetovnega kova, kar je redno potrjeval tudi na tekmah za Španijo, v katerih je zabil 36 golov na 55 tekmah, s štirimi zadetki pa je bil prvi strelec zadnjega evropskega prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.