Šport > Nogomet
9 ogledov

Neuradno: Villa podpisal za Barço!

Villa je dolgo sanjal o prestopu k Blaugrani, želja se mu bo uresničila. (Foto: Žurnal24 main
Po poročanju Radia Catalunye je napadalec Valencie David Villa v torek pozno zvečer postal nogometaš Barcelone. V katalonsko prestolnico se Asturijec seli v zameno za 50 milijonov evrov.

Zgodilo se je to, kar se je napovedovalo že lep čas − David Villa bo v zameno za 50 milijonov evrov v blagajni Valencie zamenjal Mestallo s Camp Nouom, podpisal pa bo štiriletno pogodbo. Tako je v noči s torka na sredo sporočil Catalunya Radio. Predsednik FC Barcelone Joan Laporta si v svojih zadnjih dneh kot šef modro-rdeče organizacije tako nadaljuje z grajenjem "spomenikov" − po drugem zaporednem naslovu prvaka je zdaj uspel premamiti enega najboljših napadalcev španske lige, naslednji na vrsti pa naj bi bil Francesc Fabregas.

Kaj bo z Ibrahimovićem?
Podpis pogodbe z Davidom Villo pod vprašaj postavlja nadaljnjo kariero Zlatana Ibrahimovića. Za "Ibro" je solidna prva sezona, v kateri pa si je nabral veliko kritik. Opcij je veliko − Arsenal, v katerega bi odšel v zameno za Francesca Fabregasa (+ denar), Manchester City, ki ga trenira njegov nekdanji trener Roberto Mancini ... Ali morda obstanek? Tudi Ronald Koeman je imel pri Barceloni izjemno slabo prvo sezono ...

Uradna predstavitev Ville v novem dresu bo naslednjo sredo zvečer, potem ko bo (po pričakovanjih) opravil z zdravniškim pregledom. Tako se letos ni ponovila "limonada" iz lanske sezone, v kateri je Barcelona več kot mesec dni dvorila Villi, ki pa je na koncu ostal na suhem in nadaljeval z igranjem v Valencii, namesto njega pa je iz Interja prišel Zlatan Ibrahimović.

Z igranjem v španski ligi je zdaj 29-letni Asturijec postal sinonim za gol. Prvo pravo priložnost je dobil v Sportingu Gijonu leta 2001, kjer je ostal dve sezoni in v drugi ligi zabil 38 golov na 78 tekmah ter privabil interes mnogih prvoligašev. Tveganje je prevzela Zaragoza, kjer se je s podobno kakovostnimi predstavami prebil tudi do reprezentance. Leta 2005 je sledila nova selitev, tokrat v Valencio, kjer je Villa postal napadalec svetovnega kova, kar je redno potrjeval tudi na tekmah za Španijo, v katerih je zabil 36 golov na 55 tekmah, s štirimi zadetki pa je bil prvi strelec zadnjega evropskega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.