Neverjeten protest Mariborčank: Olimpijo obtožile laganja o koronavirusu!

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Na tekmi slovenske ženske nogometne lige se je zgodila sila nenavadna situacija.
Oglej si celoten članek

V okviru 10. kola ženske nogometne lige sta se v štajerski prestolnici sestala Maribor Tabor in ljubljanska Olimpija. Srečanje so z visokim izidom (0:12) dobile "zmajčice", a temu je botrovalo postopanje Mariborčank.

Zgodba se je začela zapletati v petek, ko je ena od nogometašic Olimpije izvedela, da je pozitivna na COVID 19. Igralka je bila poslana v karanteno, iz Olimpije pa so na NZS poslali dopis, da omenjena "zmajčica" cel teden ni bila v stiku s soigralkami in da se srečanje v Mariboru lahko igra.

Dodali so, da nobena od slovenskih reprezentank iz vrst Olimpije, ki so bila v zadnjih dneh testirana, ni bila pozitivna na novi koronavirus.

V ženski ligi, za razliko od moške PLTS, testiranja nogometašic na COVID 19 niso obvezna.

Mariborčanke so samostojno začele poizvedovati o situaciji in po njihovih informacijah je bila okužena nogometašica še v četrtek na treningu Olimpije in bi tako lahko virus prenesla na soigralke.

Prva liga TS Prvaki padli v Stožicah, vodilni doma, Tabor ostaja neosvojljiv

V štajerskem klubu so o vsem skupaj obvestili NZS in zaprosili za prestavitev tekme, a njihova želja ni bila uslišana. Zveza je tekmo delegirala in v kolikor Mariborčanke ne bi prišle na zelenico, bi bile kaznovane z odvzemom točk.

Tako so se v nedeljo ob 11. uri, ko se je tekma začela, pojavile na igrišču. A so nosile maske ter le stale na skrajnem koncu svojega dela zelenice, medtem ko so Ljubljančanke polnile prazno mrežo. Vseh 12 golov so dosegle v prvem polčasu, pravzaprav že v prvih enajstih minutah. Nato so si le podajale žogo.

Foto: PrtSc ŽNK MariborTabor ŽNK Olimpija

Olimpija po desetem kolu zaseda drugo mesto na lestvici za dominantno ekipo Pomurja, ki je Ljubljančankam prizadejala tudi edina poraza v dosedanjem poteku prvenstva.

Mariborčanke so pete v sedemčlanski ligi. Na prvi medsebojni tekmi je Olimpija v Ljubljani ugnala Maribor Tabor s 3:0.

Video Z golom skoraj s sredine zabil zadnji žebelj v ljubljansko krsto

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:10 19. Oktober 2020.

    Denar je seveda tudi v športu sveta vladar.

  • 08:04 19. Oktober 2020.

    štajerci pač

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.