Šport > Nogomet
1576 ogledov

Neverjeten protest Mariborčank: Olimpijo obtožile laganja o koronavirusu!

ŽNK Maribor Tabor Olimpija PrtSc
Na tekmi slovenske ženske nogometne lige se je zgodila sila nenavadna situacija.

V okviru 10. kola ženske nogometne lige sta se v štajerski prestolnici sestala Maribor Tabor in ljubljanska Olimpija. Srečanje so z visokim izidom (0:12) dobile "zmajčice", a temu je botrovalo postopanje Mariborčank.

Zgodba se je začela zapletati v petek, ko je ena od nogometašic Olimpije izvedela, da je pozitivna na COVID 19. Igralka je bila poslana v karanteno, iz Olimpije pa so na NZS poslali dopis, da omenjena "zmajčica" cel teden ni bila v stiku s soigralkami in da se srečanje v Mariboru lahko igra.

Dodali so, da nobena od slovenskih reprezentank iz vrst Olimpije, ki so bila v zadnjih dneh testirana, ni bila pozitivna na novi koronavirus.

V ženski ligi, za razliko od moške PLTS, testiranja nogometašic na COVID 19 niso obvezna.

Mariborčanke so samostojno začele poizvedovati o situaciji in po njihovih informacijah je bila okužena nogometašica še v četrtek na treningu Olimpije in bi tako lahko virus prenesla na soigralke.

NK Olimpija Ljubljana NK Celje PLTS Prva liga TS Šport Prvaki padli v Stožicah, vodilni doma, Tabor ostaja neosvojljiv

V štajerskem klubu so o vsem skupaj obvestili NZS in zaprosili za prestavitev tekme, a njihova želja ni bila uslišana. Zveza je tekmo delegirala in v kolikor Mariborčanke ne bi prišle na zelenico, bi bile kaznovane z odvzemom točk.

Tako so se v nedeljo ob 11. uri, ko se je tekma začela, pojavile na igrišču. A so nosile maske ter le stale na skrajnem koncu svojega dela zelenice, medtem ko so Ljubljančanke polnile prazno mrežo. Vseh 12 golov so dosegle v prvem polčasu, pravzaprav že v prvih enajstih minutah. Nato so si le podajale žogo.

ŽNK MariborTabor ŽNK Olimpija | Avtor: PrtSc PrtSc

Olimpija po desetem kolu zaseda drugo mesto na lestvici za dominantno ekipo Pomurja, ki je Ljubljančankam prizadejala tudi edina poraza v dosedanjem poteku prvenstva.

Mariborčanke so pete v sedemčlanski ligi. Na prvi medsebojni tekmi je Olimpija v Ljubljani ugnala Maribor Tabor s 3:0.

Leon Sever Tabor Sežana Video Šport Z golom skoraj s sredine zabil zadnji žebelj v ljubljansko krsto
Komentarjev 2
  • Pepe007 10:10 19.oktober 2020.

    Denar je seveda tudi v športu sveta vladar.

  • gregor51 08:04 19.oktober 2020.

    štajerci pač

Sorodne novice